Китайски хлебчета със свинско и зеленчуци – рецепта от Михаела Костадинова, Мастър Шеф

Михаела Костадинова напусна арената на MasterChef по bTV след три тежки битки и малка грешка в приготвянето на коктейлни хапки. Прецизна и пунктуална, тя многократно впечатли журито и опонентите си, но момент на колебание я изкара от играта. Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки не скриха своята тъга от развоя на събитията, защото тя доказа, че може да готви много добре и има потенциал да се превърне в един от най-добрите професионалисти.

Самата Михаела призна пред зрителите на „Преди обед“ по bTV, че се е поддала на емоциите, загубила е самообладание, а паниката е довела до серия от грешки. Тя определи MasterChef като комбинация от кулинарно шоу и тест за психиката, което е било предизвикателство за нейната притеснителност. Тя сподели пред Деси и Сашо, че не е почитател на екстремните усещания, а изявата й на гладиаторската арена сериозно е повдигнала адреналина й. Още от третия сезон на шоуто Михаела се шегувала с колегите си, че има какво да покаже, а когато нейната приятелка Деси й изпратила рекламата за кастинга, тя решила, че моментът да провери възможностите си е дошъл.

Признава, че се е обогатила със сериозни познания в областта на сладкарството след участието си във впечатляващи мастър класове, а общуването с хора, с които са на една честота, й е доставило истинско удоволствие. Наистина, понякога състезателният елемент е обострял отношенията между хоби-готвачите, но отборните битки ги сплотяват. Според нея моментът за сбъдването на мечтата й да създаде мобилна кухня с гурме street food, все още не е назрял, тъй като много обича работата си. В момента тя работи в компания за маркетингови изследвания и ръководи екип, който обработва данни.

Михаела разказа на Деси и Сашо за решението си да замине с приятели си за Англия и да се установи в Лондон за 2 години. Там постепенно натрупва социални контакти и се наслаждава на възможността да види и опита културата на целия свят, събран в пазарите, ресторантите, забележителностите и пъстротата на европейската столица. Организирала е кулинарни вечери за приятели като се е придържала към правилото за бързо приготвяне на специалитети от различни кухни като на стрес тест. Удоволствие й е доставяла възможността да се наслаждава на любимите си азиатски вкусове и да прави пикници в парка, когато времето го е позволявало. По нейна препоръка кошницата трябва да съдържа пресни зеленчуци, хумос, сирена, хубаво вино и всичко, което те кара да се чувстваш комфортно.

Специално за Деси и Сашо Михаела приготви китайски хлебчета със свинско и зеленчуци. Тестото приготвя по рецептата за стандартен хляб с бакпулвер и сода, изрязва в кръгли форми и готви на пара в бамбуковия съд или в гевгир. Месото гарнира с джинджифил, звезден анасон, чесън, портокал и вари на бавен огън 2 часа. Добавя глазура от соев сос и мед, натрошени фъстъци, пресен лук, магданоз и салата от морков, краставица, репичка, оризов оцет и зехтин.

Гостуването на Михаела в „Преди обед“ можете да видите тук.