Класно кино от bTV Cinema – видео

Акценти от филмовата програма на bTV cinema за седмицата 25 – 31 януари 2010

ЖЕНА НА ВЪРХА
Оригинално заглавие: Woman on Top
Дата на излъчване: 25-ти януари, понеделник, 10:00 часа
Романтична комедия, САЩ, 2000 г.
Режисьор: Фина Торес
Участват: Пенелопе Крус, Луис Бакалов, Харолд Периньо и др.

Живяло едно време в североизточна Бразилия момиче на име Изабела (Пенелопе Круз). Тя била много красива и имала дарбата да готви много вкусно. Мъжко момиче поневоля – трябвало сама да си кара колата (иначе й прилошавало), да води в танца и в леглото… Омъжила се за красавеца Тонино – готвач и собственик на ресторант. Всичко би било прекрасно, ако веднъж не го хванала съвсем случайно с друга…Изабела отчаяно захвърлила всичко и избягала при приятеля си травестит в Сан-Франциско. Започнала да преподава кулинарно изкуство. Мъжете я харесвали, даже много…Изоставеният съпруг решава да издири и да си върне бегълката у дома. А тя вече е телевизионна звезда. Двама мъже ще се борят за сърцето й – продуцентът на кулинарното й предаване и кръшкача Нино.

ТРАНСПОРТЪР
Оригинално заглавие: The Transporter
Дата на излъчване: 25-ти януари, понеделник, 20:00 часа
Повторение: 26-ти януари, вторник, 11:00 часа, 27-ми януари, сряда, 16:00 часа, 29-ти януари, петък, 23:00 часа, 30 януари, събота, 11:00 часа, 31 януари, неделя, 16:00 часа
Екшън, Трилър, Криминален, Франция, САЩ, 2002 г.
Режисьор: Кори Юен
Участват: Шу Ки, Джейсън Стейтам, Мат Шулц, Франсоа Берлеани др.

Франк Милър e бивш служител в специалните сили. Живее тихичко и спокойно нормален живот в Южна Франция. Нищо не е така както изглежда обаче. Всъщност Франк работи като „транспортер“. Тихомълком пренася деликатни пратки от “врата” до “врата” със специално пригоденото за целта BMW. От него се иска да е абсолютно дискретен и никога да не се интересува какво има в пакета.
Една от пратките, идваща от американец, подписал се като „Уол Стрийт“ не е обикновена. Тя мърда. Съдържанието й е шокиращо – очарователна, жива и здраво овързана жена. Следват неочаквани обрати както за транспортъра така и за необичайната пратка…

Първите два филма от поредицата „Транспортър“ са привлекли общо над 130 милиона долара от продажба на билети в световен мащаб.

ЖЕЛЕЗЕН ОРЕЛ III
Оригинално заглавие: Iron Eagle III
Дата на излъчване: 25 януари, понеделник, 23:00 часа
Повторение: 26-ти януари, вторник, 16 часа
Екшън, Великобритания, САЩ, 1992 г.
Режисьор: Сидни Фюри
Участват: Пол Фрийман, Луис Госет мл., Рейчъл Маклиш и др.

Знаменитият полковник от американските военновъздушни сили Чарлз (Чапи) Синклер (Луис Госет младши) отново е с мисия. Оглавява екстрено сформиран отряд от доброволци, целта е да се обезвреди перуански наркобарон – бивш нацист, който е превърнал едно южноамериканско селце в база за доставки на кокаин. Молбата за помощ към Чапи е дошла от жена от селото, която е успяла да избяга и да открие в САЩ полковника. Когато Синклер се опитва да получи помощ и подкрепа за операцията от военно-въздушните сили, разбира, че генералът, с когото преговаря, е партньор на нациста. Така че спасението на селото е само в ръцете на Чапи и тримата му стари познайници – виртуазни пилоти. В играта влиза и доста амортизиран изтребител.

ДАЛЕЧ ОТ ДОМА: ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА ЖЪЛТОТО КУЧЕ
Оригинално заглавие: Far from home: The adventures of yellow dog
Дата на излъчване: 28-ми януари, четвъртък, 20:00 часа
Приключенски, САЩ, 1995 г.
Режисьор: Филип Борсос
Участват: Джеси Брадфорд, Мими Роджърс, Брус Дейвисън, Джеймс Гарднър, Питър О`Брайън и др.

Тийнейджърът Ангъс (Джеси Брадфорд) приютява симпатично улично куче и го кръщава Жълтурко. След няколко дни, докато обикалят с баща му Джон крайбрежието на Британска Колумбия, претърпяват корабокрушение. Яхтата, в която са баща, син и куче се преобръща и пасажерите се оказват абсолютно безпомощни насред страховития океан. Научен от баща си да оцелява, Ангъс се спасява с помощта на интелигентния Жълтурко и впечатлява спасителите.

СЕГА И ЗАВИНАГИ
Оригинално заглавие: The Getaway
Дата на излъчване: 28-ми януари, четвъртък, 23:00 часа
Повторение: 29-ти януари, петък, 16 часа
Екшън, Трилър, Криминален, Япония, САЩ, 1994 г.
Режисьор: Роджър Доналдсън
Участват: Алек Болдуин, Ким Бейсинджър, Майкъл Медсън, Джеймс Уудс, Филип Сиймур Хофман и др.

Док Маккой лежи в мексикански затвор. Влиятелният и уважаван бизнесмен Джак Бениън е поръчал на Док и партньора му Руди да оберат банка. Акцията обаче е неуспешна и Руди зарязва ортака си точно пред полицията. След няколко години Джак предлага на Док да го освободи от панделата, за да довърши започнатото. Док, жена му Каръл и Руди трябва да направят отново провалилия се удар, който носи цяло състояние. Маккой се съгласява с неохота, защото вече не ще да е бандит, но пък и не му се гние повече в затвора. Този път мисията е успешна и започва класическата игра на котка и мишка – всеки иска плячката само за себе си. Поръчителят на удара Бениън е убит, а семейство Маккой се втурва в яростна битка с Руди…

ДЖАК
Оригинално заглавие: Jack
Дата на излъчване: 29-ти януари, петък, 20:00 часа
Комедия, САЩ, 1996 г.
Режисьор: Франсис Форд Копола
Участват: Робин Уилямс, Браян Адамс, Даян Лейн, Дженифър Лопез, Брайън Керуин, Бил Косби и др.

Джак е феноменален. Това момче расте 4 пъти по-бързо от обикновените си връстници. Само на 10 години е, а изглежда като 40-годишен мъж. Полага усилия да стане приятел с децата в училище, но това му носи само обида, тъга, разочарования и неприятности. На Джак ще му се наложи да се постарае много, за да докаже на останалите, че и той е дете като всички (нищо че чинът му е тесноватичък) и има своите мечти, за които ще се бори. Режисьор е носителят на „Оскар” Франсис Форд Копола, в ролята на Джак пък е знаменитият Робин Уилямс.

БЕЛЯЗАН ДА УМРЕ
Оригинално заглавие: Marked for Death
Дата на излъчване: 30-ти януари, събота, 23:00 часа
Екшън, Драма, САЩ, 1990 г.
Режисьор: Дуайт Литъл
Участват: Базил Уолъс, Стивън Сегал, Кийт Дейвид и др.

Екшън звездата Стивън Сегал се изправя в смъртоностна хватка с наркоотряд от Ямайка. Героят на Сегал – Джон Хачър е пенсиониран служител от Агенцията за борба с наркотиците. Завръща се в родния си град и скоро разбира, че наркобароните са го завладели изцяло. Свирепият наркобос обявява Хачър и семейството му за белязани да умрат.

ЧЕРВЕНА ТОПЛИНА
Оригинално заглавие: Red Heat
Дата на излъчване: 29-ти януари, петък, 20:00 часа
Екшън, САЩ, 1988 г.
Режисьор: Уолтър Хил
Участват: Арнолд Шварценегер, Джеймс Белуши, Питър Бойл, Брайън Джеймс и др.

Капитан Иван Данко (Арнолд Шварценегер) е шеф на отдел „Убийства“ в Московската милиция. Изпращат го в Чикаго, за да ескортира до СССР грузинския наркотрафикант Виктор Роста (Ед О’Рос), арестуван за дребно пътнотранспортно произшествие. Роста обаче е издирван в Съветския съюз за убийство на милиционер – близък приятел на Данко. В Чикаго към Иван е прикрепен детектив Арт Ридзик (Джеймс Белуши). Данко и Ридзик, рожби на различни култури и политически системи, първоначално тънат в разногласия, но в крайна сметка се сработват и сприятеляват. Ортаци на Виктор устройват засада на двете ченгета. Джигитът успява да избяга, а един полицай е убит. Ридзик иска лично да отмъсти на Роста и обединява усилията си с Данко в преследване на беглеца и хората му.

 
По темата: ,