„Кое е това момиче“, „Бирфест“ – филми по bTV Comedy и bTV Cinema

Акценти от филмовата програма на bTV COMEDY за периода 7-13 ноември 2011 г.

ПОНЕДЕЛНИК, 7 ноември, 21:00 ЧАСА
Вече не мога да чакам
Оригинално заглавие: Can’t Hardly Wait (САЩ, 1998 г.)
Жанр: Комедия, Романтика
Режисьор: Дебора Каплан, Хари Елфонт
В ролите: Дженифър Лов Хюит, Етан Ембри, Чарли Корсмо, Лорен Амброуз, Питър Фасинели

Гледай видео анонс онлайн

След като церемонията по завършването е приключила в гимназия Huntington Hills, вече е време купонът да започне. Амбициозният писател Престън Майърс (Етан Ембри) от години е влюбен в прекрасната си съученичка Аманда Бекет (Дженифър Лов Хюит). Неговото мъчително увлечение взема връхната си точка на партито, където трябва да сграбчи последната възможност да заяви любовта си, преди да замине за Бостън на следващия ден. Сега моментът е благоприятен, защото Аманда току-що е скъсала със суператлетичния си приятел (Питър Фасинели)…

ПЕТЪК, 11 ноември, 21:00 ЧАСА
Ах, тази Мери
Оригинално заглавие: There`s Something About Mary (САЩ, 1998 г.)
Жанр: Романтична комедия
Режисьор: Боби и Питър Фарели
В ролите: Камерън Диас, Бен Стилър, Мат Дилън, Лий Евънс, Кри Елиът, Джефри Тамбър, Сара Силверман и др.

Гледай видео анонс онлайн

«Ах, тази Мери» е симпатични комедия без претенции за филмов шедьовър. Камеран Диас, Бен Стилър, Мат Дилън са чудесен избор за ролите на персонажи, които изпадат в нелепи ситуации от типа на тези в «От глупав по-глупав».

Тед (Бен Стилър) не може да се откъсне от спомена за гимназиалната си любов Мери (Камерън Диас). 13 години по-късно той решава да я издири с помощта на съмнителния частен детектив Пат Хийли (Мат Дилън), който също се влюбва в нея. За нещастие, скоро двамата разбират, че всъщност всеки мъж, който зърне Мери, веднага хлътва по нея и решава да я ухажва.

СЪБОТА, 12 ноември, 21:00 ЧАСА
Бирфест (Премиера)
Оригинално заглавие: Beerfest (САЩ, 2006 г.)
Жанр: Комедия
Режисьор: Джей Чандрасекар
В ролите: М. С. Гейни, Пол Сотър, Ерик Столански, Том Тейт и др.

Гледай видео анонс онлайн

Двама братя предприемат пътуване към Германия, за да разпръснат праха на покойния им баща по време на годишния октомврийски бирен фестивал. При пристигането си те попадат на тайно общество, нещо като боен клуб, само че за тези, които пият бира. И двамата братя вземат участие в традиционното надпиване, само че бързо са засрамени от опитните немски пиячи, а също така и от коментарите им относно мъртвия им баща, който носят със себе си. Те се заричат, че ще отмъстят за всичко това, връщат се в Америка и там намират най-добрите пиячи на бира и всякакви други чудаци, организират местни състезания и когато най-накрая са останали само най-добрите, те са готови да отпътуват обратно за Германия, за да си отмъстят и да унижат местните на техен терен в тяхното традиционно състезание.

Акценти от филмовата програма на bTV CINEMA за периода 7-13ноември 2011 г.

СРЯДА, 9 ноември, 20:00 ЧАСА
Кое е това момиче (премиера)
Оригинално заглавие: Who’s That Girl (САЩ, 1987 г.)
Жанр: Комедия, Мюзикъл, Романтичен
Режисьор: Джеймс Фоли
В ролите: Мадона, Стенли Тучи, Грифин Дън, Джон Милс, Хавилънд Морис и др.

Гледай видео анонс онлайн

Четири години в затвора по несправедливо обвинение не са сломили духа и решителността на Ники Фин. Енергичната ексцентричка под гаранция се заема да изчисти името си и обръща Голямата ябълка наопаки по истерично забавен начин.

Музикалната и филмова звезда показва великолепни комични заложби и изпълнява четири страхотни песни в саундтрака – „Who’s that girl”, „Causing a commotion”, „The look of love” и „Can’t stop”. Грифин Дън й партнира като напрегнат адвокат, на когото му предстои сватба, но спокойният му начин на живот се отклонява по шеметния път на гръмогласното бедствие Ники. Лудорията, която забъркват заедно, доказва че жанрът „чешитска комедия“ е жив и в стихията си!

Филмът е подходящ за всички възрасти..