Кофти късмет преследва турските актьори – трябва им „Ангел пазител“!

Възрастна жена гонила със сопа по улицата лошия Гюнейт от „Ангел пазител”

Пънар от същия сериал, излъчван по „Диема фемили”, отива на съд за невърнат заем…

Възрастна жена нападнала на улицата с тояга Енис Аръкан, който в излъчвания по „Диема фемили” сериал „Ангел хранител” играе ролята на лошия Гюнейт. Жената била толкова възмутена от делата му, че крещяла с пълен глас: „Гюнейт, ще те убия”.

Тази реакция не била единична и лошите думи, с които се обръщали към него по-емоционалните зрители подействали зле на психиката на  Енис. Дотогова той се радвал на симпатията на хората след реклама на чипс, която го направила много популярен в цяла Турция. И сега много хора се обръщат към него по-често с името на героя му в рекламата Али Турджа, отколкото  със собственото му име Енис. Години след рекламното филмче се появяваха слухове, че Енис, който пее в нея, имитирайки популярния Таркан, е издал албум.

28-годишният сега актьор, който по-често се превъплътява в ролята на Лошия, има вече зад гърба си осем телевизионни сериала, в първия от които  – „Крадец”, се снима още на 17.

Енис е роден на 3 януари 1983 г. в Истанбул. Завършил е бизнес в Истанбулския университет, а след това и актьорско майсторство в частен център по изкуствата. Има голям интерес към театъра и участва успешно в няколко постановки. Той определя себе си като работлив и вярва, че един ден ще стане звезда.

***

Неприятности налегнаха и Селен Сейвен, младата турска актриса, която стана известна с ролята на Пънар в „Ангел пазител”.

В края на миналата година бившето й гадже Керем Купаджъ заведе дело срещу нея, тъй като по време на връзката им тя взела назаем пари от него и не му ги върнала.

Селен и 15 години по-възрастният Керем имаха едногодишна връзка по време, на която Селен си купила  кола. Тя няколко пъти искала заеми от своя приятел, последния път  – за да си плати регистрационна табела, на която вместо номер е изписано името й с главни букви. Така и не върнала заема за регистрацията на номера, който бил  1100 турски лири (около 1100 лева).

Купаджъ, който се раздели със Селен в средата на миналата година,  съди бившата си любима, обвинявайки я, че е злоупотребила с добрите му намерения.

Макар и само на 25 години, името на Селен се свързва с  доста известни имена от киното и шоубизнеса.  По време на снимките на „Ангел пазител” тя изживя бурна връзка с колегата си Фаик Ергин, който изпълнява ролята на Тибет. „Любовта дава мотивация за живот, тя ме зарежда с енергия”, казва Селен. Признава, че е ревнива и не бърза да се омъжва.

По думите й не полага големи усилия за външния си вид – не пази диета, но предпочита зеленчуците и бялото месо и избягва белия хляб. Не спортува, но ходи много пеш. През деня не използва кола или такси.  Не се съобразява много с модата. Пазарува откъдето и падне. Обича удобните дрехи, ненавижда обувките с токчета. Умее да готви и го прави с удоволствие. Специалитетът й е чушки, пълнени с месо. Не  харесва ръцете си, краката си, очите си, носа. „Понякога като се погледна в огледалото си казвам „Лелеееее”.

Тя обаче обяснява факта, че е търсена актриса с нестандартния си външен вид.  От майка си, която е от узбекски произход, е наследила малките и дръпнати очи.

Семейството й е свързано с киното и театъра и Селен отраснала по снимачните площадки. Тя е племенница на известния турски режисьор Езел Акай.

Когато била на 9 години, гледайки  представление, в което участвал вуйчо й, актьорът Алтан Йозбек, тя решила да стане актриса.

Още щом завършила гимназия, Селен напуснала турската столица, където е родена, и заминала за Истанбул. Започнала да учи актьорско майсторство и мечтаела животът й да бъде свързан с театъра, но още съвсем в началото, когато била на 17, получила роля във филм.

След това дошли предложения от телевизията и това насочило кариерата й в друга посока. Освен Пънар в „Ангел пазител”, друга роля, която направи Селен любимка на публиката, е в сериала „Доктори”, турски вариант на „Анатомията на Грей”.

 
По темата: