Коледа и Нова година с Канал 3

“Народно веселие” и гозбите на Звездев в празничния ефир на Канал 3

Телевизията показва и авторски филми на емблематични лица от екрана

В празничната си коледна и новогодишна програма Канал 3 ще предложи на своите зрители селекция от авторски филми на едни от емблематичните си лица, специални издания на любими предавания и много музика. Телевизията е подготвила и 5-часова собствена изцяло българска програма за избралите да посрещнат Новата година пред малкия екран.

На 24 декември в 12:00 ч. Иван Звездев ще зарадва кулинарните почитатели с Коледно меню, което включва традиционни за празника ястия.

От 14:30 ч. ще започне филмът на Канал 3 „Министерство на бъдещето“ с автор Наделина Анева, заснет от операторите Емил Пецов, Николай Стоянов, Таси Асенов и Георги Чобански. В рамките на 60 мин. авторът представя един задълбочен поглед върху климатичните промени и сблъсъка на различните концепции за бъдещето, като подробно ще бъдат анализирани и наводненията в България от последните години. Авторът ще ви срещне с родни експерти климатолози и с потърпевшите, които говорят за ужаса, причините и можеха ли тези събития да бъдат избегнати.

Още един авторски филм ще могат да видят зрителите на Канал 3 на Бъдни вечер. От 16:00 ч. водещата на здравното предаване „Пулс“ Гергана Добрева ще търси невидимата връзка между мозъка и сърцето във филма „Негово величество мозъкът“.

Избрани моменти от хитовото предаване „Всеки следобед с Криси“ зрителите на Канал 3 ще могат да видят от 16:40 ч. А от 18:00 ч. ще бъде излъчен концертът „Само с любов…” на изпълнителката на култовата песен „Честит рожден ред“ Мая Нешкова. „Само с любов“ е и заглавието на най-новия албум на певицата, който беше представен по-рано тази година.

Коледният концерт на Илия Луков – един от най-известните изпълнители на автентични македонски и български народни песни ще зарадва неговите почитатели от 20:00 ч., а от 23:30 зрителите на Канал 3 ще могат да се насладят на избрани моменти от любимото си предаване „Вечните песни”.

На Коледа в 17:00 ч. любителите на качествената българска рок музика ще имат възможност да прекарат един час в невероятната компания на група „Сигнал“ и техните вечни песни. Втората част на концерта ще бъде излъчена по същото време на следващия ден. В 19:00 ч. е началото на концерта „Вечните коледни песни”, а от 22:30 ч. една от любимите на няколко поколения изпълнителки Маргарита Хранова ще направи съпричастни зрителите към най-новия си проект „Копнеж”. Той съдържа 11 песни и техните инструментали, които композиторът Милен Македонски е написал през годините за голямата българска певица.

На 26 декември от 19:00 ч. ще започне предаването „Народно веселие“, а спортът ще попадне в обектива точно в 21:30 ч.

На 30 декември от 10:15 ч. ще бъдат показани избрани моменти от предаването „Интервю с Наделина Анева“, а от 15:30 зрителите на Канал 3 ще могат отново да видят конкурса, за който всички говорят – Мис България 2017 г.

От 18:00 ч. ще започне първата част на обзора „България 2017”, който ще ни припомни всички по-важни моменти от отминаващата година. Втората част ще бъде излъчена на 31 декември от 18:00 ч. В 22:30 „Коктейл” с Деси Жаблянова отново ще надникне в света на шоубизнеса и известните, както винаги – от първо лице.

В последния ден на годината, 31 декември, от 8:00 ч. зрителите на Канал 3 ще видят авторския филм на Ивелина Кунчева и оператора Константина Арнаудова „Индия – страна на контрасти“. Индийската култура е една от най-древните и за разлика от много други се е запазила непокътната до днес. Всеки има различна причина да се обърне към нея – едни го правят в търсене на себе си, за други е екзотично приключение, а трети са любители на храната, облеклото и музиката. Индия може да бъде тъмна, но може да бъде и светла. Индия е привлекателна и отблъскваща, оживена и самотна, впечатляваща, но и също толкова тайнствена. Веднъж докоснал се до тайните й, човек се променя, открил нова вселена в себе си. А нейният колорит, местните обичаи, традиции и фестивали ще ни представи Ивелина Кунчева.

От 16:00 ч. любителите на спорта ще могат да си припомнят всички значими събития и лица, белязали отминаващата година, а от 17:00 ч. ще започне обзорът на „Лайфстайл“.

Обзорът на Канал 3 на световните събития ще покаже на зрителите най-важните моменти за 2017 г. от 20:00 ч., а от 21:30 ч. отново ще се докоснем до света на известните с предаването „Коктейл” и Деси Жаблянова.

„Народно веселие“ ще обхване ефира на Канал 3 в последните часове на 2017 г. То ще бъде прекъснато единствено от новогодишната реч на президента Румен Радев, за да продължи след това и в Новата 2018 г.