Коледария започна – заповядай на фестивал в центъра на София!

Кметицата на София Йорданка Фандъкова откри Коледария

Фестивалът Коледария събра столичани и гости на столицата на най-голямото парти организирано досега у нас. То бе открито от новоизбраната кметица на София Йорданка Фандъкова.

С него столицата ни официално се присъедини към големите европейски градове с традиции в отбелязването на един от най-обичаните християнски празници. Фестивалът ще продължи до 7-ми януари 2010 г.

Фестивалният комплекс е разположен в град София между СУ „Климент Охридски” и Орлов мост.

В програмата на Коледария ще има изненади за всички. Сред основните акценти ще са културни събития като симфонични концерти, хорова и духова музика и концерти на известни български изпълнители.

Изложение на традиционни български занаяти, кулинарни демонстрации с участието на едни от най-добрите готвачи, дегустация на коледни сладкиши и греяно вино ще допринасят за коледния дух на фестивала.

Най-малките посетители на Коледария пък ще бъдат зарадвани с куклени пиеси и ще могат се снимат с Дядо Коледа и Снежанка.

Фестивалът бе открит с изпълнениеята на Софийски духов оркестър след което Джаз секстетът на Мишо Йосифов и групата Tri-O-Five продължиха да забавляват гостите.

Информация и кадри на BiNet.TV

 
По темата: