Коледен декември по Diva Universal и филми и сериали

Акценти в програмата на DIVA Universal – декември 2013 г.

Филми

В очакване на Коледа
Всеки делничен ден от 2-ри до 20-ти в 15.00 ч.

Класическата “Коледна песен“ / “A Christmas Carol” на Чарлс Дикенс е претърпяла множество филмови адаптации през годините с участието на кого ли не – от Мъпетите до Бил Мъри, докато дойде ред и на Еманюел Вожие с версията “Коледна песен“ (2-ри декември), в която актрисата изпълнява ролята на смела издателка, чийто стар началник (Кари Фишер) се завръща от отвъдното, за да промени начина й на живот.

В “Коледна сватба” / “A Christmas Wedding Date” (3-ти декември) ще видим друга успешна бизнесдама, която се е отправила към родния си град за празниците, за да изживее едно повторение на ученическите си години! След първоначалното объркване от това връщане назад във времето, тя си дава сметка, че това може да е нейният шанс да се свърже отново с хора, които не е трябвало да пренебрегва в миналото.

“Най-хубавата коледна украса“ / “The Battle of the Bulbs” (4-ти декември) е един не толкова разчувстващ, колкото откровено комичен коледен разказ, в който Боб Уолис (Даниел Стърн от „Сам вкъщи“/Home Alone), който винаги се e стремял да има най-ярката светлинна украса, се оказва надминат от новия си съсед (Мат Фрюър от „Еврика“/Eureka). Скоро съперничеството между двамата излиза извън контрол!

Във “ Всичко, но не Коледа” / “Anything but Christmas” (5-ти декември), Джон (Серджо ди Зио от “Точка на възпламеняване“/lashpoint) планира да направи предложение на приятелката си Грейс (Илейн Хендрикс), но изглежда страхът от Коледата ще попречи на намеренията му, и то преди да се случат маса неблагополучия. Ще успее ли връзката им да издържи през сезона?

В “Любов за Коледа” / “Love for Christmas” (6-ти декември), театрална постановка на дългогодишната постановка номер едно за сезона „Коледна песен“ събира една необичайна двойка – свободомислещата Хедър (Шантал ВанСантен от „Самотно дърво на хълма“/One Tree Hill) и морския офицер Боби (Роб Мейс от „90210“).

В “Звезда за Коледа “ / “A Star For Christmas” (9-ти декември) Брайана Евигън изпълнява ролята на Каси, чийто бизнес с тарталети изглежда единственото успешно нещо в живота й. Но, положението се променя, когато Каси се влюбва в тайнствен мъж, който се оказва ексцентричен актьор на име Алекс Грей (Кори Севие от „Осмо чувство“/Psych). Ще успее ли любовта им да издържи на двойния натиск на Холивуд и празниците?

“Чудеса във витрината” / “Window Wonderland” (10-ти декември) е изграден върху съперничеството на двама служители на реномиран универсален магазин, които се борят за честта да направят аранжировката на коледната витрина, само за да установят, че изглежда имат повече общи неща, отколкото са мислили. В ролите – Чайлър Лий („Анатомията на Грей“/Grey’s Anatomy) и Пол Кембъл.

В “Кой ли ще дойде за Коледа? “ / “Guess who’s coming to Christmas” (11-ти декември) уморена рок-звезда се съгласява да даде коледен концерт в малко градче. Макар че отначало е подтиснат от скучния живот в провинцията, скоро този живот започва да му харесва и той започва да се чуди дали мястото му не е било винаги там. В ролята Дру Лейчи.

Сериали

Ченгета новобранци
(Rookie Blue)
Сезон 4
Всеки понеделник в 21.00 ч., финал на 9-ти декември

С наближаването на края на четвърти сезон този месец, животът на ченгетата от 15-ти отдел отново виси на косъм. Отзовавайки се на фалшив сигнал по телефон 911, Клое и Анди стават жертва на престрелка, организирана от човек, който има да урежда сметки с полицията. В последния епизод след едно неотдавнашно нападение, разтревоженият екип прави връзка между стрелеца и Оливър Шоу и тръгва по следите на миналото, за да го проследи.

Анатомията на Грей
(Grey’s Aanatomy)
Сезон 7
По две серии всяка сряда в 21.00 ч.

Този месец в Сиатъл Грейс Мърси Уест отново настъпват тежки времена, когато една престрелка в близко училище възкресява болезнените спомени от подобен инцидент в болницата преди шест месеца. Ще може ли персоналът да се изправи лице в лице със своите демони, докато лекува жертвите, а – в един особено мъчителен момент, и самия стрелец? Освен това, проблемите във връзката между Аризона и Кали достигат критичната си точка, а ролите се сменят, когато младите лекари трябва на свой ред да обучават студенти! В сериала е предвидена коледна пауза след 18-ти декември, за да има място за празничните програми.

Филми

Живот край езерото
(Lake Effects)
Вторник 10-ти, в 21.00 ч.

Езерото Смит Маунтин е известно като дом на чудовище, подобно на лохнеското, но и на едно разделено семейство. Сестрите Сара и Лили са израснали тук заедно, но докато Лили (Мадлин Зима от „Секс до дупка“/Californication) става художничка и остава близо до родителите си, Сара (Скоти Томпсън от NCIS) отива да живее в Лос Анжелис, за да учи за адвокат. Сега, смъртта на бащата (Джеф Фейхи) ще обедини отново сестрите. Срещайки някои от най-ексцентричните личности в околността и ръководени от отвъдното от баща си, двете жени ще научат някои важни житейски уроци и ще се опознаят взаимно на път към комичната развръзка на местния фестивал на виното.

Жената за мен
(Finding Ms Right)
Вторник 17-ти, в 21.00 ч.

Тази екстравагантна комедия за сблъсък на две култури проследява двама приятели от детството с любовни проблеми. Крис (Иван Сергей) е хвърлил око на еврейката Алисън (Дженифър Лъв Хюит), но тъй като самият той не е евреин, се обръща към стария си приятел Адам (Джоел Дейвид Мур), в опита си да скрие този неудобен факт. Междувременно Адам се готви да се ожени за Хана (Джейми-Лин Зиглер), но не е напълно убеден, че двамата са подходящи един за друг. Веселият актьорски състав се подкрепя от Питър Стормеър и Николет Шеридан.

 
По темата: , , ,