Колите спират по Цар Шишман – време е за шоу!

Шишман става зрелищна пешеходна зона за три недели  – „виновен” е Христо Ангеличин от ДСБ

В три поредни неделни дни столичната централна улица Шишман ще се превърне в пешеходна алея. Инициативата е подета от заместник-кмета по „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости ” – Христо Ангеличин (на снимката, заедно с „улицата му“), а това е първата акция от пилотния проект на Софийска община „София диша”.

Още на 15 август, в отсечката от ул. Граф Игнатиев до пл. Народно събрание, ул. Шишман ще бъде „изчистена” от автомобили и ще бъде превърната в истинска европейска централна улица.

Целият неделен ден ще предложи на софиянци и гости на града развлекателна програма, включваща творчески работилници за деца и възрастни, спортни занимания, всякакви игри, музикални, художествени и театрални забавления и много други.

В неделната улична фиеста ще участват циркови и театрални артисти – клоуни, жонгльори, артисти на кокили, мимове и др.

Музикалната част е поверена на софийските улични музиканти, на различни състави за класическа музика и на диджеи.

По време на уличния празник ще се проведат и турнири по мини тенис, бадмингтон, дартс, джаги, народна топка и други.

Общината очаква към инициативата да се присъединят и много скейтбордисти, кънкъори и велосипедисти.

В инициативата „София диша” ще се включат и всички колоритни заведения, разположение на самата улица ул. Шишман.

Проектът „София диша” е инициатива на Столична община, която цели да събуди гражданска дискусия за въздуха на столицата, за зелена София с по-малко автомобили и градския шум.

Затова Общината приканя всички любители на алтернативния превоз да подкрепят инициативата с присъствието си. Заповядайте!

За незапознатите с улиците – ул. Цар Шишман започва близо до Попа (успоредна на Васил Левски – булеварда, който води към СУ) и продължава към Радисън и Народното събрание.