Конфликтът Слави Трифонов – Бойко Борисов (видео и инфо)

Слави Трифонов отговори на интервюто, дадено от Бойко Борисов за Канал 3 (виж го отдолу).

Бойко Борисов гостува на Сашо Диков в Канал 3, 14 януаари 2010 г.:

Слави: Ако мога да вкарам хора в парламента, защо ми е Борисов?

Защо медиите се срамуват да си кажат, че той се обажда и пише SMS-и на главните редактори и ги тероризира, попита ТВ водещият

„Не съм искал 50% от ГЕРБ, защото ГЕРБ не е нито ООД, нито баница. Въобще не съм искал 50%“. Така отговори Слави на най-важния въпрос на редколегията в шоуто, предизвикана от интервю на премиера Бойко Борисов.

„Хрумвало ми е, че ако извадиш достоен човек, чрез него можеш да вкараш хора в парламента. Може да е ракетоносител този човек. Хрумвало ми е, че аз мога да бъда ракетоносител. Ако мога да вкарам хора в парламента, защо ми е да използвам Бойко Борисов?“, анализира ситуацията Слави.

Слави харесвал у Борисов поведението и личността на аутсайдер

Призна, че с настоящия премиер са били приятели: „Той беше някъде наблизо. Наистина ми беше на гости в Тодорово, селото, което се казва Учиндол. (…) Но няма да говоря за някакви лични неща, защото не е по мъжки“.

Помолен да назове три неща, които не харесва в Бойко Борисов, Слави посочи на първо място, че не харесва министър-председатели, второ, Борисов не си държи на думата, и трето – Борисов все не е виновен. ТВ водещият добави, че не харесва най-много факта, че най-сериозна подкрепа на Бойко Борисов са Волен Сидеров и Иван Костов. Запитан за три положителни качества на премиера, Слави отказа да отговори.

Бойко Борисов измества генералния въпрос с интервюто си. Получава така, че „те не ме критикуват, защото не се справям, а защото той ми поиска 50% и аз не му ги дадох“.

„Трябва да правите две разлики – едно са личните отношения, друго е министър-председател. Неговите действия трябва да се наблюдават и обсъждат“, коментира Слави и добави: „Хората си го избраха, трябва да го държат отговорен. Това беше пряк мажоритарен вот. Тъй като хората не могат да му държат сметка, това трябва да го правят медиите. Той непрекъснато обещава и на следващия ден спира да обещава“.

Защо медиите се срамуват да си кажат, че той се обажда и пише SMS-и

на всеки един почти, във всеки един вестник“, попита Слави и добави, че премиерът изпраща SMS-и на главните редактори, тероризира ги ежедневно. „Защо се страхуват да го кажат? Той пише SMS-и само малка статийка да види във вестник „Марица“, че там пише, че той нещо не се е справил и той вдига телефона и се обажда на този, дето го е написал“.

„Ние правим политическа сатира. Който и да управлява, ние сме този, който ходи и казва: „Помни, че си смъртен!“, обясни Слави позицията на Шоуто. Запитан как ще коментира слуховете, че „Борисов иска да ни скрои шапка“, Слави отговори, че е чувал това, но отказва да коментира слухове.

„С Бойко Борисов сме водили много разговори, включително за политика. Изразявал съм мнение, че е добре той да участва в политиката“, заяви Слави. Едно е да участвам с физиономия, друго е да подкрепянм една партия, подчерта обаче водещият.

Слави заяви, че няма политически амбиции

С Бойко Борисов са разговаряли, че е добре в парламента да влизат достойни хора: „Това не е баница. Има много достойни хора, но те могат да влязат в парламента само чрез партия. Навремето поисках от „Гергьовден“, един човек от Плевен да влезе в листите и те ми отказаха“.

На въпрос на Тошко Йорданов защо се дърпа да имат политическа партия Слави отговори, че още не е намерил достатъчно убедителен мотив да смени компанията на екипа на Шоуто, с компанията на Фидосова. „Нашата страна се състои от хора, които могат да правят избор, без да има нужда от мен“, смята Слави.

Според водещият най-голям успех в момента има МВР, но в същото време много министри са направили гафове.

„Ако реша да се занимавам с политика, ще съм опозиционер, а може и въобще да не съм опозиционер, ако ме разбирате“. Мълчаливо се съгласихме беше отговорът на редколегията.

Видео от предаването на Слави с отговор за Борисов:

Шоуто на Слави за Бойко Борисов 19.01.2010 (цялото предаване)