Концерт 10 години Планета ТВ – видео и анализ

На 22 ноември се състоя юбилейният концерт „10 години Планета ТВ“. Изявиха се над 30 звезди, като приятно впечатление на феновете направи преобладаващото пеене на живо.

Някои се възмущават, че по време на шоуто се чуват предварително записани аплаузи, за да не е ясно как се приема едно или друго изпълнение от публиката и да не се създават излишни интриги.

Ето как се справиха изпълнителите – кои пяха на живо и кои – не, по впечатления на интернет потребители и коментатори.

Мария откри концерта, като изпя на плейбек „Още три“ – един хит, който не е сред най-добрите, изкарвани в последно време.

След нея видяхме Ани Хоанг, отново на плейбек с „Лекарство за мъж“. Дали новоизгряваща звезда трябва да си позволява да не показва гласовите си данни?

Борис Дали е първият, пял на живо на концерта, а това се хареса на феновете. „Обърка пътя“ обаче не е след най-силните му хитове.

Яница и Живко Микс изпълниха тоталните хитове „Разбий ме“ и „Спешно“. Плейбекът обаче развали всичко, барабар с изтърканите сценично поведение и облекла отстрана на двамата.

Бони изненада с това, че пя на плейбек „Яко парти“.

Татяна продължава да не дава заявка за силно присъствие в сърцата на феновете. „А уж не бях такава“ бе на плейбек и в предвидените места за включвания на публиката, нямаше кой да запее.

Малина изненада с акапелно изпълнение на „Всякакви мъже“ в края на изявата си, въпреки че кючеците преди това бяха на плейбек. Но поне Малина умее да танцува атрактивно, за сметка на пеенето.

Константин остави неприятно впечатление с това, че изпълни балади на плейбек. Разбираем е плейбекът, когато има много ефекти или много танци, но в случая… При все плейбека, публиката извика Константин на бис, но той се изниза без да удовлетвори желанието.

Емилия пя перфектно на живо „Смелите си имат всичко“. В случая обаче Емилия не представи по-новите си добри хитове, а на публиката й доскуча от липсата на микс.

Тони Дачева изненада неприятно с плейбек, а мнозина не харесват и избора на песен – „Липсваш ми” – ремикс.

Милко Калайджиев показа присъствие и пеене на живо, колкото и да го подиграват за мустака или селскостопанските начинания. Той прехвърли 60-те, но представи достойно хита „Остави ме“.

Гергана в последно време пее на живо, но това не се случи за юбилея на „Планета“. Може би заради неопитния в подобни изяви Галин – нейната дуетна половинка за вечерта с „Първичен инстинкт“.

Роксана и Годжи минаха някак незабелязано на този концерт, пък и на плейбек. До болка познатата песен също спомогна – „Давай“.

Макар и да се затрудни леко с динамичното парче „Да те бях ранила“, Джена пя на живо за феновете, а те оцениха този факт и стилната й визия. „Да те бях ранила“ бе втората песен и Джена заслужи бис, при все фалшивеенето и неправилното интониране.

Нова мода в косите на фолк певиците след отминаването на русия цвят. Траяна „открадна“ визията на Анелия, но пя сносно на живо „Късата клечка“. Освен това беше доста облечена, за разлика от предходни изяви.

Сиана реши да се „похаби“ малко и изпя на живо „Не се хаби“. Мнозина от феновете я чуват за първи път на живо и останаха доволни.

Денис и Цвети от Expose със слаб дебют на голяма сцена – плейбек за „Цвят на мълчание“.

Нелина получава голямо БРАВО от феновете заради пеенето на живо, подбора на песента. Брилятното изпълнение на баладата „Добре, че вали“ вдигна летвата високо, а и да не забравяме, че до ден днешен Нелина много си падаше по плейбека.

Магда за пореден път заложи на плейбек – сякаш тя и Траяна ще си изкарат живота „на плейбек“. След майсторското изпълнение на Нелина подобна изява изглеждаше тъжно.

Веселин Маринов се лиши от лукса да пее на живо в Зала 1 на НДК. Много от фолк феновете не го приемат като част от гилдията и просто им е смешен, каквото и да пее.

Райна този път изненада с три песни, и трите на плейбек. И танци много нямаше. Цвети от Expose пък сякаш затвърди негативното впечатление от вечерта, след изявата с Денис. Райна се размотаваше без хореография по сцената, а дори и появата на Димана не изтръгна живо пеене от македонското девойче.

Есил Дюран „впечатли“ с плейбек и неизменната шапка, виждана един милион пъти по безброй различни поводи. „Страхотно пеене“, „страхотна визия“, но в кавички – все неща, които ще ни накарат да забравим сценичната изява на Дюран до часове.

Глория се представи брилянтно на живо, с микс. Имаше проблеми с озвучаването – беквокалите се чуваха много силно, както и имаше проблем при включването на публиката. И въпреки това, класата си е класа. „Ненаситна“, „Циганско сърце“ и „Не сме безгрешни“ са парчетата, които получихме на синбек, без плейбек.

Публиката избухна с микса на Камелия – на живо, както винаги. Феновете са надяват камелия да „сподели“ нов хит скоро, но се видя, че и старите палят феновете – „Къде си ти“, „Луда по тебе“ и „Манастир“.

Ивана се видя малко скучна на част от феновете. Миксът бе от три песни, като дуетът с Годжи, явно заради самия него, бе на плейбек. „Полужива“, „По дяволите Рая“ и „Точка 18“ чухме от Ивана.

Кали пя на живо, но „Устни“ леко я озори. „Като те почна“ обаче се прие много добре от публиката, въпреки че и това парче не е леко за изпълнение на живо. Въпреки че е от скоро в „Пайнер“, Кали се изяви с микс подобно на дългогодишните звезди на компанията.

Азис и Малина пяха нов хит, но на плейбек.

Анелия пя добре на живо, въпреки че бързият вариант на „Проба-грешка“ леко я затрудни. Мнозина не харесват блестящите жълтеникави тоалети тип „циркови“, които сякаш вече се открояват като тенденция в част от звездите на „Планета“. Певицата изпълни на живо „Така ме кефиш“, „Проба-грешка“ и „Само мене нямаш“.

Според мнозина, Андреа се опита да подлъже публиката с фалшиво записана live версия на „Докрай“, но иначе пак пя на плейбек. 100%-ов плейбек бяха и останалите две парчета – „На екс“ и „Предай се“, с участието на Борис Солтарийски. Типичната визия на ръба на вулгарността вече идва в повече на мнозина.

Цветелина Янева изпя на живо, макар и не идеално, „По-страшно“ и „Брой ме“. Второто парче бе в нова версия с два куплета на български.

Преслава пя „Като за финал“ и „Помощ“, извикаха я на бис, който не се състоя. Лошо впечатление на феновете прави и фактът, че певицата не мърда напред като стил на обличане и цялостна визия. Въпреки това е класи над доста от колежките си.

Илиян също не е от най-динамично развиващите се, но път пя на живо „Чикита“. Добро изпълнение, ала сякаш „power“-ът на публиката се загуби още от самото начало.

Галена закри концерта с „Диджеят ме издаде“ – плейбек и изпълнение на живо на „Неудобни въпроси“ и „С кое право“. Всички признават – беше се постарала да се получи добре.

Ако сумираме изпълненията на живо, те са почти двойно повече в сравнение с предходни години. Тази година съотношението е 50 на 50 – 17 живи изпълнения и 17 на плейбек. Големите имена на фолка както винаги показаха класа, стил и перфектно пеене – Глория, Ивана, Камелия, Преслава, Нелина, Анелия, Емилия, Кали.