Концерт на Андреа Бочели на „Българска армия“ – цени и информация

Новата дата на концерта на Андреа Бочели в София е 31 август 2014 година, а мястото е стадион „Българска Армия“, съобщиха организаторите. Закупените вече билети ще важат без необходимост от допълнителна заверка.

Гостуването на италианския оперен певец първоначално беше обявено за 30 май в зала „Арена Армеец“, но поради големия интерес се наложи събитието да бъде преместено на място с повече капацитет.

Добрата новина за всички почитатели на Андреа Бочели е, че с преместването на концерта на стадион „Българска армия“ значително ще се подобрят качеството на звука и визията, като ще се даде възможност и на много фенове, за които досега не стигаха билетите, да закупят такива.

На изцяло реновирания стадион „Българска армия“ за почитателите на маестрото ще са осигурени допълнителни 3500 седящи места. Две хиляди билета от тях ще са на цена 100 лева, а останалите хиляда и петстотин – по 150 лева. Отделно ще бъдат осигурени 500 ВИП места в ложата, както и 2000 билета по 55 лева в зоната за правостоящи.

Организаторите обещават на българската публика спектакъл, включващ класически арии от най-известните италиански и световни опери, както и песни от новия му албум Passione.

На концерта в София на сцената до Бочели ще застанат аплодираното в цял цвят сопрано Светла Василева, попзвездата Илария Делла Бидия, зашеметяващото класическо дуо китари “Carisma” и изпълнителят на бандонеон Марио Стефано Пиетродарчи. Диригент на събитието ще бъде Марчело Рота, който си партнира с маестрото повече от 18 години.

Допълнителните места вече са обявени на сайтовете www.eventim.bg и www.andreabocelli.com/tickets, откъдето желаещите ще могат да се сдобият с пропуск за невероятния спектакъл.

Двадесет камиона ще докарат в София грандиозната, над 150 тона, продукция на маестро Андреа Бочели. Още една гаранция, че на 31 август от 20 часа на стадион „Българска армия“ ни очаква изтънчено и красиво преживяване с неповторимия глас на знаменития италиански тенор.

Последният албум на Бочели „Passione“, излязъл след един от най-продаваните дискове на класически изпълнител в историята „Amore“, връща маестрото към неговата любов – романса. В него Бочели изпълнява едни от най-красивите песни, композирани някога.

Андреа Бочели, най-продаваният класически соло изпълнител на всички времена, е възхваляван от светила като Лучано Павароти, Франко Корели, Зубин Мета, Хосе Карерас, Лорин Маазел и Рене Флеминг, а Селин Дион дори възкликва: „Ако Бог можеше да пее, щеше да звучи като Андреа Бочели!“

Малко известен факт е, че Passione е вдъхновен от периода на Бочели, преди неговата слава. От романтичното време, в което е пял по барове и изпълнявал желания за песни като “Girl From Ipanema” или “Corcovado” от Антонио Карлос Жобим, “Love Me Tender” на Елвис Пресли, италиански златни хитова като“Era Già Tutto Previsto” и “Champagne,” или неаполитански песни като“Anema e Core” и “Mala Femmena.”

В „Passione” Андреа Бочели си сътрудничи с Дженифър Лопес („Quizas Quizas Quizas“), Нели Фуртадо („Corcovado“), както и с великата Едит Пиаф. Нейният глас Дайвид Фостър успява да извлече от стари записи – труден подвиг, имайки предвид, че Пиаф е записвала на ретро техника през 40-те години на ХХ век. За нейният глас в последния си албум Бочели споделя: „Изживяването е като че Едит се е върнала, просто за да постои за малко с нас, след като ни остави преди 50 години.“

В 21-вата година от своята кариера, след турнета в цял свят, с повече от 80 милиона продадени копия зад гърба си, Андреа Бочели ще се срещне за втори път с българската публика след концерта си през 2006 година.

Миналата година с писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова Бочели подкрепи кандидатурата на София за европейска столица на културата през 2019 година.

 
По темата: