Концерт на площада от Биг бенд – Радио Пловдив в помощ на Варна

„Биг Бенд“ Пловдив се присъединява към дарителската кампания на Радио Пловдив и БНР в помощ на пострадалите от наводненията хора в страната. Джаз музикантите посвещават концерта, който ще изнесат в събота, 28 юни, от 17.00 часа на площада пред Община Пловдив на бедстващите във Варна, Добрич и Велико Търново.

По време на концерта ще може да дарите средства за нуждаещите се хора. Припомняме, че още на 20 юни екипът на Радио Пловдив стартира дарителска кампания в помощ на пострадалите от наводненията хора във Варна, като част от кампанията на Българското национално радио.

Като обществена медия БНР набира средства за пострадалите във всички градове, където има регионални програми. В сградата на БНР в София, както и в градовете Бургас, Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Варна, Шумен и Видин са поставени специални кутии за парични дарения. Паричните дарения се набират и във фоайето на Радио Пловдив, като за целта там е поставен стъклена кутия, в която всеки може да остави сума по свое желание, за да подпомогне изпадналите в нужда варненци.

Даренията ще бъдат бъдат събирани до края на месец юни, след което парите ще бъдат предоставени на социалните институции във Варна, за да бъдат разпределени по най-добрия начин сред пострадалите от природната стихия семейства.

Радио Пловдив призовава всички състрадателни хора, свой слушатели и читатели, да се включат в дарителската кампания и да подпомогнат финансово варненци. За повече информация – телефон 032 632 841.

Припомняме, че Община Пловдив вече реши да помогне на Варна със 100 000 лева, а 20 доброволци от града на тепетата са готови да се включат веднага в спасителната операция в морската столица.

Всеки може да изпрати есемес с текст DMS VARNA и на номер 17777. Цената на краткото съобщение е 1 лв., на тези съобщения вече не се начислява ДДС.

Българският Червен кръст открива и специална банкова сметка за пострадалите от наводненията в страната:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG64UNCR76301078660913
UNCRBGSF
(За пострадалите от наводненията в страната)

Радио Пловдив изразява съболезнования към семействата на загиналите.

 
По темата: ,