Концерти на 100 Цигански Цигулки – градове, цени и дати

Световноизвестният унгарски симфоничен  оркестър „100 цигански цигулки“ в София  и Велико Търново тази есен!

Виртуозният симфоничен оркестър от Унгария „100 Цигански Цигулки“ ще стане част от есенната културна програма на София, Варна и Велико Търново.

Вписаният в рекордите Гинес оркестър „100 Цигански Цигулки“ ще гостува в София на 9 ноември, от 20ч., в зала 1 на НДК и във Велико Търново на 10 ноември, от 19ч., в ДКС „Васил Левски“ и ще представи актуална класическа програма от унгарски и световни композитори като Йоханес Брамс, Джордж Бизе, Арам Хачатурян, Пабло де Сарасате, Йохан Щраус, както и популярни цигански мелодии от Виторио Монти и Григорис Диницу.

Оркестърът ще пристигне в България в пълен състав от 105 човека и ще свири в  характерния си стил – в удивителен синхрон,  по памет и без партитури. Всяка поява на „100 Цигански Цигулки“ предизвиква несравним ефект върху публиката: блестящ в цветни, традиционни костюми, музикантите поразяват със своята земна, натурална енергия. Светкавичните импровизации в ритъм, цвят и стил могат да бъдат моментално почувствани – инстинктивното усещане за унисон и богати хармонии са вродени умения на музикантите от оркестъра „100 Gypsy Violins“.

Цените на билетите са  за “100 Gypsy Viloin” са от 40 до 70лв. и ВИП билети от 80 до 100лв.