Концерти на Сигнал, Орлин Павлов и Графа по БНТ

БНТ излъчва впечатляващи концерти в празничните дни

Впечатляваща селекция от концерти на български и световни знаменитости ще покаже Българската национална телевизия на своите зрители в дните от 23 декември 2013г. до 5 януари 2014г.

Музикалният маратон стартира по БНТ1 с юбилейния концерт на любимата на няколко поколения група „Сигнал”, както и със съвместния концерт на Орлин Павлов, Хилда Казасян и Брас бенд. 24 и 26 декември са запазени за двете части на спектакъла „Болярите на танца” на фолклорния ансамбъл „Чинари”.

На Бъдни вечер, когато семействата се събират около празничната трапеза, БНТ1 ще излъчи концертите на легендарния Елтън Джон и британската звезда Роби Уилямс. Зрителите ще се насладят и на юбилейния спектакъл на Йорданка Христова „Влюбена в живота”.

В деня на Рождество Христово Българската национална телевизия и Българското национално радио обединяват своите усилия и предлагат на  меломаните   Коледно музикално матине. Симфоничният оркестър на БНР с диригент  Емил Табаков,   Детският радиохор  и перкусионистите от Националното музикално училище „Любомир Пипков” ще изпълнят класическите и много популярни произведения  „Радост за света” от Хендел, „Коледна песен” от Адолф Адам , „Приспивна песен” от Шуберт, Детска симфония от Хайдн.

Концертът ще бъде излъчен пряко от 11:00 часа на 25 декември по БНТ2, БНТ Свят и програма „Христо Ботев“ на БНР.

На Рождество в ефира на БНТ1 ще прозвучи традиционният концерт „Коледни звезди” с участието на Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Нели Рангелова, Васил Петров и др. Програмата за 25 декември включва още благотворителния концерт на Графа и Уницеф „Заедно за децата на България”, както и вълнуващата музика на Ерик Клептън. Виртуозният Карлос Сантана ще зарадва зрителите на 27 декември. От 19:00 часа на 29 декември БНТ1 ще излъчи на живо новогодишния концерт на Софийската филхармония, а часът  след полунощ е запазен за джаз сензацията Каро Емералд. Красивият спектакъл на Нешка Робева „Кармен от Факултето” ще бъде показан на 30 януари от 18:30 часа.

 
По темата: , ,