Концерти в клуб „Студио 5“ през новата седмица – анонси и програма

Mузиката Chet Baker & Gerry Mulligan“ в Студио 5

11.05.2011 г. – 22 часа

На 11-ти май от 22 часа в Студио 5 ще се потопите в магията на музиката Chet Baker & Gerry Mulligan“. За това незабравимо преживяване ще се погрижат Росен Захариев – Роко (тромпет, флюгелхорн), Петър Момчев (баритон саксофон), Георги Дончев (бас), Атанас Попов (барабани). Проектът впечатлява и най-взискателните меломани с високата класа на полифоничния джаз, който представят музикантите.

Голямото завръщане на „Джанго Зе”

Джанго – Президент – Студио 5

13.05.2011 г. – 22 часа

На 13-ти май от 22 часа след 10 сезона, Джанго Зе се завръща на българската музикална сцена в Студио 5. Имиджът им е отчасти променен. Променени са и музицирането и посланието. Затова си има причина – моторът на Джанго Зе  е сериозно ъпгрейдван след осем години, прекарани в Лондон. Там фронтменът, вокалист, китарист и създател на групата – Мирослав Атанасов – Морски създава авторска музика, която изпълнява с няколко формации. Това са проектите Jipsydelica и Taktika Eklektika. Мултикултурният Лондонски дух и комуникацията му с много и различни музиканти, повлиява на сегашния стил на Миро Морски. Джанго Зе репетират отново и са на път да запишат нов албум. Стилът като го определят музикантите е „Мегаджипси-фънки реге“. Всъщност стилът е Джанго Зе. Заповядайте на 13-ти май от 22 часа, за да видите Джанго – Президент само в Студио 5.

Ето и кои са Джанго Зе сега:

Мирослав Атанасов – Морски – китара и вокал

Ивайло Николов – Лаврака – бас ,контрабас и вокал

Галин Атанасов – Д-р Га – кийборд,акордеон и вокал

Пламен Пеев – Ламби – ударни и вокал

Roots Rocket представя ‘Roots Rocket Reggae’

14 май – клуб Studio 5

20:00 ч., вход: 7 лв.

Какво ни готви реге ракетата за пролетната съботна вечер…

– официалното изстрелване на ROOTSROCKET.ORG – първият български реге лейбъл.

– официалното представяне на ROOTS ROCKET BAND в състав: Naseto /барабани/ и Flambo /бас/, Yasha /клавир/, Dizza /перкусии/, Zafayah, Jahmmi Youth, Sen I от ROOT SOULJAH, в комбинация с взривоопасната брас секция на младата фънк-сензация SOUTH WICK.

– дългоочакваният концерт на българската реге свежест – МЕРУДИЯ.

– музикалната селекция преди и след живите изпълнения е поверена на DJ Brmbaras /Zionlionz Soundsystem/, който ще се погрижи всички присъстващи да получат обещаната свръхдоза позитивни вибрации.

– и последно, но съвсем не за изпускане: всички късметлии, уважили събитието получават безплатно OCB /special rasta unlimited edition/

Lineup:

20.00 – начало

20.30 – 22.00 – Мерудия /live/

22.00 – 23.00 – DJ Brmbaras

23.00 – 00.30 – Roots Rocket Band /live/

00.30 – 4.20 – DJ Brmbaras & Roots Rocket Sound

Билети на касата в Студио 5, билетен център НДК и онлайн www.eventim.bg, www.ticketsbg.com, www.ticketstream.bg, www.ticketpro.bg

New Classic Generation – Studio 5

Концерт на Цветелина Найденова (кларинет) и Елена Колесникова (пиано)

15.05.2011 г. – 19 часа

На 15-ти май от 19 часа Студио 5 и New Classic Generation ще представят класическото дуо Цветелина Найденова (кларинет) – Елена Колесникова (пиано).

Цветелина Найденова е родена в София. Завършва музикалното училище в класа на Борислав Йоцов, а по-късно се дипломира в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”. През 2006-2009 г. специализира в класа на Никола Балдеру в Париж. Участва в майсторкси класове на Чарлз Найдик, Алфред Принц, Никола Балдеру, Шарон Кам. Носител на първа награда от конкурс за изпълнение на френска музика – Пловдив, втори награди от конкурс за съвременна музика – Раах, Австрия, както и от конкурс „Бохуслав Мартину” – Семеринг, Австрия. Солист е  на филхармонии Бургас, Сливен, В. Търново. Изнася концерти съвместно с Боби Йоцов.

Елена Колесникова е родена в град Санкт-Петербург и е завършила музикалното училище на името на Римски-Корсаков. През 1996 г. се дипломира в Санкт-Петербургската държавна консерватория в клас пиано при проф. Вишневски. Тя е Лауреат на  VI Международен конкурс в Италия – „Citta di Pesaro“, Diploma di Merito и Diplom за камерна музика. Лауреат е също и на XIII Международен младежки фестивал-конкурс „Таланти, Надежди, Майстори“ Албена-Добрич и взима участие  в фестивалната програмата на XIV Международен фестивал Албена-Добрич. Днес Елена е преподавател в Санкт-Петербургската държавна консерватория на името на Римски-Корсаков, участва в самостоятелни и камерни концерти в престижни зали в Русия, Италия, България, Германия и др.

В програмата, която това младо и талантливо дуо е подготвило за публиката в Студио 5 влизат: Е. Шосон – Andante et Allegro

Ф. Пуленк – Соната за кларинет и пиано

М. Брух – Шведски танци

Л. ван Бетовен – Соната за цигулка и пиано No. 5 – „Пролетна”

Концерт на „Акустична версия” и големия френски тромпетист Стефан Белмондо на сцената на Студио 5

15.05.2011 г. – 22 часа

ACOUSTIC VERSION featuring Stefan Belmondo-trumpet, Vladimir Karparov-sax, George Kornazov-trombone

На 15-ти май от 22 часа в Студио 5АКУСТИЧНА ВЕРСИЯ“ (Антони Дончев, Георги Дончев, Христо Йоцов)  представя съвместна програма с добре познатите на нашата публика Владо Карпаров и Жоро Корназов, както и великолепния френски тромпетист Стефан Белмондо, които идват в България специално за този проект.

Билети на касата в Студио 5, билетен център НДК и онлайн www.eventim.bg, www.ticketsbg.com, www.ticketstream.bg, www.ticketpro.bg

 
По темата: