Концерти в клуб „Студио 5“ в началото на ноември

Концертна програма – Студио 5 – 01.11 – 10.11

 

 Формация „Джаз трио + Х“

В хладния втори ноември от 19 часа, Студио 5 дава сцена на едно стоплящо душата събитие – Джаз трио + Х. Съчетание между музика и поезия, красиви ритми и красиви думи. Точно това ни предлага формацията Джаз трио + Х, състояща се от:

Станислава Димитрова – Съни – вокал
Ивайло Вакъвлиев – саксофон
Свобода Боздуганова – Боди – контрабас
Иван Цонков – Ванко – ударни инструменти
Проф. Симеон Венков – Мони – пиано, клавишни

Събитието ще бъде и със специалното участие на Акордеонен квартет „Корд”, които вече познаваме като прекрасни музиканти. За публиката на Студио 5 групата обещава както джаз от класа, така и рецитиране на стихове от Валери Петров. Храна за душата – нито повече, нито по-малко. С много мисъл, талант и от сърце. На 02.11 от 19 часа в Студио 5. Джаз трио + Х.

Вход 5 лв.

 

Boko Blues Band

Студио 5 ще се отърси за миг от джазовите си одежди на 02 ноември, за да приеме ново, не по-малко вълнуващо амплоа – с Boko Blues Band, от 22 часа. Съчетавайки блус с ню кънтри елементи, групата успява да ни уцели право в сърцето. Фразата „the blues“ (блус) идва от израза the blue devils – буквално сините дяволи, които се считат за духовете на тъгата и депресията. Така блусът изразява винаги една недоизказана болка или меланхолия, която лъха от мелодиите и текстовете.

Групата се състои от:
Борис Сотиров – китара, вокал
Александър Нейчев – клавишни
Николай Бакалов – ударни

Сформирана е от Борис Сотиров, който завършва Поп и Джаз китара в НМУ „Панчо Владигеров”, София. През последните няколко години, Борис е пътуващ музикант, което със сигурност му помага да разшири своя музикален и не само мироглед.

До 2010 г. той има възможността да работи за най-елитните круизни компании, като: CUNARD, CARNIVAL, HAL, REGENT, PRINCESS.  През 2009 г. е част от оркестъра на QUEEN MARY 2.

След завръщането си от този кораб, който е един от най-известните в света, вдъхновен решава да създаде собствена група с по-модерно звучене. Така в края на 2009 г. дава началото на група Boko Blues Band. Стиловата насоченост на групата е Country – Blues. Групата е известна по Софийските клубове през 2011 г. и свири по всички Блус фестивали. Наскоро Boko Blues Band свири на фестивала Рок в Рила, а сега, на 02 ноември, ще имате и вие шанса да ги чуете в Студио 5. От 22 часа.

Билети – 8 лв.

 

 Мирослава Кацарова – Югът Вътре В Мен…

На 3-ти ноември от 19 часа Мирослава Кацарова ни кани в Студио 5 на разходка на юг, в нейното сърце и музикално въображение. Нейни спътници, както обикновено, ще бъдат Живко Петров – пиано, Веселин Веселинов-Еко – бас и Христо Йоцов – барабани. Музикалните изкушения в програмата ще са със съвременна боса нова стилистика, както и любими джаз стандарти.

Мирослава неусетно ще поведе почитателите си по „Летните улици” на сладкото нищо-правене – „това е времето, в което можеш да се завърнеш към себе си и към нещата, които истински те вълнуват”, споделя певицата.

Чаровната джаз певица ни обещава един концерт, който няма да се води от точни правила и последователност, а ще изпълнен с много любов – 03-ти ноември от 19 часа, по южните брегове на Студио 5.
Билети – 10 лв.

 

Alex & 4GIVE се развихрят на сцената на Студио 5
03.11.2011 г. – 22 часа

На 3 ноември от 22 часа чаровната Алекс и 4GIVE отново ще забавляват публиката на Студио 5 с модерното си звучене и с еклектичната смесица от музикални стилове, която им е присъща!

Alex & 4GIVE са създадени през февруари 2010 г. в София. В бандата участват: Александра Жекова (вокал), Тони Златанов (пиано, вокал), Емануил Тотев (китара), Мартин Стефанов (бас), Емил Пехливанов (барабани). Преди да се съберат в настоящия си състав, всеки от музикантите е участвал в различни по стил и звучене формации. В своите композиции Alex & 4GIVE комбинират елементи от различни музикални жанрове – джаз, поп, рок, фънк.

Очакваме скоро първият студиен проект на групата след страхотния пилотен сингъл “Сутрин”, който вече се завъртя в ефира на водещи радиостанции, включително и в класацията на БГ Радио. Концертът им в Студио 5 обещава отново да бъде танци и приятни мигове за всички – само на 03.11 от 22 часа, цена – 10 лева!

Билети на касата в Студио 5

 

 Два рояла без рояли

На 04 ноември от 22 часа Студио 5 ще бъде единственото истински аристократично място – с Два рояла без рояли на маестро Живко Петров и маестро Ангел Заберски. Към тях ще се присъединят Христо Йоцов (барабани) и Митко Шанов (бас), за да допълнят музикалния шедьовър.

Виртуозите на клавишите обещават едно неповторимо преживяване, в което ще поднесат на публиката стилно подбран микс от класика, романтика, емоция и… джаз. Проектът съществува от пет години, като досега е представян пред публиката в състав: Живко Петров, Ангел Заберски, Димитър Семов и Димитър Шанов.

В програмата си за Студио 5 Живко и Ангел са включили класически пиеси на Моцарт, Рахманинов, Григ, Петко Стайнов и др., както и спонтанни импровизации, които безкрайно ще ви изненадат. Концертът обещава майсторски изпълнения и неподражаеми интерпретации в един клавирен флирт поднесен с резенче вдъхновяващ джаз.

За всички, които искат да станат свидетели на дружбата между класическата и джаз музиката, то вратите ни са отворени в 22 часа, на 04 ноември, Студио 5.

Билети 15 лв. на касата в Студио 5.

 

 Концерт Две Арфи с Анжела Маджарова и Диана Роуън

На 05.11 от 19 часа Студио 5 ще отвори врати за нежния звук на две арфи и техните две майсторки – Анжела Маджарова и Диана Роуън.

Идеята на проекта им е да се направи паралел и мост между две малки европейски страни с голямо културно наследство – Ирландия и България. На концерта ще имате възможност да чуете пъстра както българска, така и ирландска музика, изпълнена на келтска и концертна-класическа арфа. Очакват ви келтски арии, традиционни ирландски и български мелодии и ритми на Бучимиш, до съвременна музика! Концерт – оформен като представление, който ще привлече вниманието както на широката публика, така и на професионалистите в музикалната област!

Ето какво казва и самата Диана Роуън за събитието: ”Присъединете се към нас за една красива и нежна вечер на арфата – аз и Анжела ще изследваме приликите и разликите в нашите две богати музикални култури.”

Всичко това през призмата на арфата. На 05.11 от 19 часа в Студио 5.

За повече информация: http://angelamadjarova.weebly.com/ и http://www.dianarowan.com/.

Билети – 12 лв.

 

Brazz ViliDj

Ако Brazz ViliDJ не ви говори нищо, явно сте спали под камък през последните месеци. Това е безкрайно очарователната формация, незаконно роденото дете на любовта между джаза, фънка, регето и биг бенд звученето. Пети ноември от 22 часа е паметната вечер, в която Студио 5 ще стане част от музикалната еуфория на Brazz ViliDJ и ще пишем неизвинени отсъствия, ако не се присъедините.

Всичко това ни най-малко не е случайно. Групата се състои от не кой да е , а именно (поемете дълбоко въздух):

Вили  Стоянов – тромбон и вокал
Кирил Зафиров – бастромбон
Божидар Василев –  тромбон
Тодор Бакърджиев – тромпет
Мартин Ташев – тромпет
Мишо Йосифов – тромпет
Димитър Льолев – алтсаксофон
Денис Попстоев – алтсаксофон
Димитър Узунов – туба
Николай Данев (BrownSugar) – барабани
Христо Ганев – перкусии

На 5 ноември към момчетата ще се присъедини Furioso, който ще поддържа активно настроението ви, както и отдавнашната ни слабост Цвети Чендова, към която уверяваме, че не може да останете безразлични.

В празничната програма: Killing In The Name (Rage Against The Machine), Valerie (Amy Winehouse),Sublime, Rasta Funk (Hot 8 Brass Band), Страшно обичам жените (Йосиф Цанков) и още много чувани и нечувани парчета.

За повече информация: http://www.facebook.com/pages/Brazz_ViliDJ/239113826126513

Билети – 7 лв.

 

Джаз за деца с Венци Благоев

В първото от серията „Неделни Матинета” на Студио 5  ви предлагаме уникално забавление за всички възрасти! А именно – джаз за деца  с Венци Благоев. Венци и неговият смел отбор ще свирят за вас, а после и вашите деца ще могат да посвирят!

Замесени в това приключение ще бъдат:

Виктор Бенев – маримба
Димитър Карамфилов – контрабас
Иван Цонков – барабани
Венцислав Благоев – тромпет

Вход – 6 лв за родители, за деца – свободен

Възрастови ограничения:

От 1 до 17 годишни деца и от 18 до 118 годишни възраст(Н)и:)!

 

Flamenco Fiesta с Rumba Aficionado feat. Josè Màrquez
Подгряващата група на Джипси Кингс в Студио 5 на 6-ти ноември!

За радост на почитателите на истинската испанска музика и въпреки падането на концерта на Джипси Кингс, група Румба Афисионадо, която бе избрана да ги подгрява, ще изнесе концерт на същата дата – 6.11 в Студио 5 от 22 часа. Фиестата далеч не е свършила – тепърва започва! Специално от Испания – гости ще бъдат фламенко китаристa Хосе Маркес и перкусиониста Сани.

Rumba Aficionado е проект на Христо Коликов, Цветан Андреев и Симеон Леонидов. През 2005 г. Христо завършва музикалния университет „Моцартеум“ в Залцбург, Австрия със специалност китара. Основател и съосновател е на популярните в Западна Европа групи Mama Rumba, Los Coronas и NuAges. Основен член е на световно известната група Рико Санчез & Дъ Джипсийз. Цветан и Симеон са студенти по класическа китара в Националната Музикална Академия и са носители на множество награди от престижни конкурси. През 2009 г. тримата китаристи основават група „Румба Афисионадо”, а в началото на тази година към проекта се присъединява и Бъни (перкусии), който също така е и участник в няколко други проекта („Ехо”, „Оратница” и др.).

Очаква ни една вечер на много музика от Испания, Мексико, Куба, Латинска Америка. Донесете си средиземноморското настроение, ветрилата и слънце в усмивките, а за останалото ще се погрижат Rumba Aficionado и Josè Màrquez – на 06 ноември от 22 часа в клуб Студио 5!

За повече информация: http://www.facebook.com/rumbaaficionado?sk=wall

 

„СПОДЕЛЕНИ ФРАЗИ“ – на 8 ноември от 22 часа

Споделени Фрази…така се казва поредният проект на певицата Невен Петрова и Александър Куманов – известен би повече като китарист, но този път в ново амплоа – също като вокал, който ще ви представят на 8 ноември от 22 часа в Студио 5. Очакваният джаз дует на двамата е несъмнено едно предизвикателството, което си заслужава да му се обърне внимание!

Любимата вече на сцената на Студио 5 Невен от няколко години разкрива богатата палитра от стилове и формации, в които осъществява своите търсения и намирания на джазовата си песенна интерпретация. Пяла е както в дуети, така ив трио групи и големи фестивални формации като „RETRO BLU“, “BLUNEA Jazz  Quarter “ и “BLUNEA jazz strings”.

Този път, след няколко години почивка и пауза, двамата с Александър Куманов  решиха да изпеят няколко любими техни джаз теми в дует и да изразят общите си идеи и емоции си със споделените фрази…

Пеенето на джаз дуети е винаги модно и интересно, съчетанието от гласовете им като тембър и поддръжка ще ви изненада много приятно, а блестящото младо джаз трио на Теодор Петков – пиано, Борис Таслев – контрабас и Виктор Бенев – барабани,  ще направи вокалният им разговор  вълнуваща обмяна на идеи, линии и фрази. Ето защо и подзаглавието закачливо вмята, че трябват петима за това – It Takes Five!

Само в Студио 5 от 22 часа на 8 ноември!

Билети – 6 лв.

 

Гьоте Институт и Студио 5 представят: Jazz Концерт с Михаел Шифел,  Едвин Хаджич и Стоян Янкулов-Стунджи

На 09 ноември от 20.30 Гьоте институт съвместно със Студио 5 представят джаз концерта на интернационалното трио Шифел/Хаджич/Янкулов. След техния лайв в Сараево на 05.11, музикантите, събрали се от цяла Европа, ще имат удоволствието да свирят и за българската публика само в София и то само в Студио 5. Виновниците за този еклектичен концерт са именно:

       Михаел Шифел (Германия) – вокал
Едвин Хаджич (Босна и Херцеговина) – бас
Стоян Янкулов – Стунджи (България) – ударни

Богатият опит на момчетата и участието им в разнообразни проекти гарантират една интересна вечер в джаза, която освен това ще е и единствена по рода си за родната публика!

Към днешна дата, Михаел Шифел е издал три солови албума.

Във всички проекти на соловата си кариера, Михаел експериментира с отличителния си виртуозен глас, като го комбинира с електронни устройства. Без значение в какъв жанр пее – фънк, поп, класика, модерен джаз с Дейвид Фридман, или балкански мотиви в германо – българският квинтет Batoru – Михаел Шифел получава висока оценка от публиката и критиката.

От своя страна, Едвин Хаджич започва да експериментира с баща си на бас китара на 13-годишна възраст. Интересът му към музиката е в посока на джаза. Той е обучавал таланта си в Грац, Австрия, където свири с известни джаз, блус и фънк музиканти, както и започва да се обучава да свири на контрабас. Когато се връща в Босна, Хаджич се премества в Сараево, където работи с големи босненски музиканти и проекти като: „Трио Дамир Имамович“, „Amira Medunjanin“ , с Елвир Lakovic Лъка, Ханка Paldum, Лана Хамза и много други.

Стоян Янкулов-Стунджи няма нужда от представяне на българската публика. Участва в множество албуми като барабанист и перкусионист във всички музикални жанрове, както и проекти на Боби Макферин, Окай Темиз, Корнел Хорват, Карло Рицо, Арабел Караян, Енвер Измаилов, както и с Теодосий Спасов, Иво Папазов, Милчо Левиев, Симеон Щерев, Йълдъз Ибрахимова, Анатоли Вапиров, Петър Ралчев и др.

В дует с Елица Тодорова се класират на престижното 5-то място във финала на международния конкурс „Евровизия“ през 2007 г. във Финландия.

Последните му проекти са с виртуозният бас китарист Хуан Гарсия-Херерос от Колумбия.

За да чуете какво точно ще сътворят за вас тримата музиканти от всички краища на континента, заповядайте в Студио 5 на 09 ноември от 20.30 часа. Обещаваме джазови вълнения и страхотни усещания!

Билети – 10 лв.

За повече информация: www.michaelschiefel.com, www.myspace.com/edvinhadzic, www.yankoulov.com.

 

SOUTHWICK Live – 10.11.11

Първият концерт на SOUTHWICK за ноември месец ще се състои в клуба, за който музиката има значение – Studio 5.

Датата е 10 ноември (четвъртък), часът: 22 h.

Там и тогава ще можете да се заредите с нова доза фънк, добро настроение и неповторими вълнения. Без да изневеряват на стила си, добрите момчета отново ще заложат предимно на авторската си музика и впечатляващи импровизации.

Не пропускайте възможността да се забавлявате в четвъртък вечер заедно със SOUTHWICK, приятели, познати и непознати!

А SOUTHWICK са

Божидар Василев (тромбон, вокал)
Денис Попстоев (алт саксофон)
Волен Милчев (вокал)
Михаил Филипов (клавишни)
Симеон Петрунов (бас)
Деян Илиев (ударни)
Александър Славчев (китара)

Вход: 10 лв.

 
По темата: