Коритаров е приятел с Алексей Петров, но няма да поеме „Галерия“

Бойко Борисов сравнен с Марк О’Селски

„Ако Вие – Марк О’Селски, сте гарантът за свободата на словото у нас, то същият тип гарант за държавността е и господин Бойко Борисов.” – това заяви в студиото на предаването „На инат” журналистът Георги Коритаров във вторник вечер по Нова ТВ.

Запитан от водещия Марк за отношенията си с Алексей Петров, Коритаров призна, че те са приятелски, но категорично заяви, че двамата нямали планове да правят вестник, както се писа в жълтата преса.

„Алексей Петров ми е приятел и аз не го крия, но нямам никакви планове да правя вестник с него и да имаме каквито и да било други отношения, освен приятелството, доколкото е останало такова понятие в България”. Коритаров подчерта, че не обръща внимание на жълтата преса, защото така животът му бил по-спокоен. Той препоръча това на всички по отношение на този тип медии.

Той обаче не отговори конкретно на въпроса, дали приятелството му с Алексей Петров повлиява на оценката му за Бойко Борисов и партия ГЕРБ и се измъкна с отговора: „Познавам и Бойко Борисов и Алексей Петров отдавна – още от времената, когато те бяха в много добронамерени, близки отношения. Не искам да коментирам повече, но между тях имаше взаимно професионално и личностно уважение.”

Коритаров символично извади лулата си в студиото на Марк О’Селски и шеговито нарече анимационния водещ „стожер на българската сериозна журналистика и господар на свободното слово”.  „Вие просто олицетворявате свободата днес, защото там, където е свободата на магарешката журналистика, там могат да се изразяват и свободни мисли от хора като мен.” – заяви Коритаров.

Попитан дали е изпушил лулата на мира с друг именит журналист Кеворк Кеворкян, след бурни скандали в медиите преди няколко години, Коритаров отговори, че не знае дали „този човек” още пуши, като стана ясно, че конфликтът помежду им никак не е завършил.

Според него всичко извън неговата пещера и студиото „На инат” е грозна магарешка кашлица, а в България сериозната журналистика е в сериозна криза.

Ден преди това водещият на „Свободна зона” по ТВ+ даде интервю за информационна агенция „Блиц”, в което сподели, че са  малко медийните бункери, в които има свобода на словото. „Пещерата” в моята „Свободна зона”, „Гореща точка” на Бареков – за други не се и сещам. Въпреки че да си свободен в „Пещера” е особено чувство и едва ли е идеал за правене на журналистика… Дори от пещера имам предавания, които са отразени от световни медии и имат международна информационна стойност. Голяма журналистика може да се прави и в пещера”, каза Коритаров, добавяйки „не съм фотомодел, за да си струва само да ме гледат, без да ме слушат. Искам да правя сериозна журналистика. В момента за мен това е възможно само в „Свободна зона” по ТВ+”.

Каузата на предаването „На инат” в подкрепа на българската музика продължава и във вторник вечерта на сцената заедно с бенда на Дани Милев излезе народната певица Янка Рупкина, която зарадва зрителите с една своя неиздавана досега песен в акомпанимент на пианото на Иво Дуков. Янка Рупкина пожела на Поли Генова късмет и да се върне с награда от Дюселдорф.

Видео от предаването:

На 4 май вечерта гост на анимационното магаре ще бъде Джоко Росич. Двамата ще си поговорят за това как залязват звездите в България, какво е пенсията ти да е колкото кило череши и лесно ли е да умреш 30 пъти на кино. Съжалява ли Джоко Росич, че е избягал именно в България и къде го ценят повече – чуйте неговото признание в 23.00 ч. по Нова ТВ.

Музикантите от БТР ще закрият вечерното шоу. В началото на седмицата Марк О’Селски и бендът на Дани Милев стартираха инициатива в подкрепа на българската музика, с която застават зад нашия представител на „Евровизия” тази година – Поли Генова – в Дюселдорф. Поли е част от екипа на вечерното шоу „На инат” още от неговото създаване. Сред изпълнителите, които ще подкрепят кампанията, са Графа, Янка Рупкина, БТР, Мариана Попова, Орлин Павлов, Любо от „ТЕ” и Рут Колева. Всички те ще закриват вечерното шоу „На инат” всяка делнична вечер от 2 май до 12 май, след 23.00 ч. по Нова ТВ.