Коритаров и Вучков подпалиха студиото на ТВ+

Разговор за култура взриви ефира на „Свободна зона” по ТВ+

Георги Коритаров и проф. Юлиян Вучков потърсиха отговор на въпроса къде отиде българският театър от едно време

Понеделник в ефира на „Свободна зона” по ТВ+ отново бе разгорещено. На горещия стол пред Георги Коритаров бе противоречиво приеманият телевизионен водещ и анализатор проф. Юлиян Вучков. Двамата титани на българската журналистика, в цял един час, обсъдиха темите за българския театър, за демокрацията в България и за културата на обществото ни в момента.

Още в началото на предаването Георги Коритаров съобщи, че това е първият разговор между двамата в ефир. Водещият на „Свободна зона” започна разговора си с проф. Вучков, засягайки темата за културата на обществото ни. Той представи и някои от книгите на професора, посветени на българската драматургия и оттам засегна темата и за българския театър.

В една информирана и наистина качествена дискусия за литература и театър Коритаров и Вучков стигнаха до извода, че в днешно време творците са променили възгледите си за това какво е добро и кое не в литературното и театрално творчество, сравнено с критериите преди години.

Проф. Вучков заяви, че съвременните творци нямат общата култура на писатели като Богомил Райнов, Димитър Димов и Ивайло Петров, а интелектуалците сред българите в момента са рядкост.

Професорът очерта една не много положителна картина на българската съвременна действителност и предрече, че чак след още 20 години медиите в България ще имат реална мисия на коректор на властта.

По думите на Вучков министър-председателят Бойко Борисов би могъл да бъде съвременен литературен герой, любимец на нежния пол. Според професора по-голямата част от жените в България са гласували за Борисов точно защото го харесват като мъж.

Естествено, колоритните и експесивни мнения на проф. Вучков не останаха извън обсега на зрителите на „Свободна зона” по ТВ+. Различни зрители от цялата страна се изказваха ту в полза на Вучков, ту срещу него и телефонната линия на предаването буквално прегря.

Разговорът между Коритаров и Вучков определено прикова вниманието на хиляди зрители пред малкия екран, а една от зрителките, включила се в ефир, определи срещата между двамата телевизионни водещи като „голям празник”.