Коритаров се ползва от услугите на пиар – видео


Емилия Хубавенска: Хората все по-трудно вярват (на пиарите)

След близо една година съвместна работа, журналистът и водещ на „Свободна зона” по ТВ+ Георги Коритаров покани PR специалиста Емилия Хубавенска.

Тя е част от PR отдела на телевизията и сред приоритетите в работата й е промотирането на дейността на предаването на Коритаров.

В студиото тя разказа, че работата й по „Свободна зона” започнала точно на рождения й ден пред една година.

„Първоначално ти погледна скептично на присъствието ми, но мисля, че се сработихме много добре впоследствие”, обърна се Хубавенска към водещия.

Тя не скри, че както преди, така и сега се възхищава на работата журналиста, а това е от особено значение – специалистът по връзки с обществеността да разбира, познава и оценява това, което прави клиентът му.

Емилия Хубавенска разкри някои от идеите й при работата по предаването „Свободна зона”.

По думите й тя пишела текстове, които са ориентирани към хората и техните интереси; текстове, които следват определена тематична логика и текстове, в които се отделя място и на зрителите.

„Доста често цитирам зрители, защото за мен, като специалист, е важна обратната връзка, която се получава тук на живо. По този начин можем да измерваме нагласите на зрителите и да преценим дали вървим в правилната посока. За мен „Свободна зона” е предаване, което се различва. Това, на този етап, е единственото предаване, което прави толкова силна публицистика по отношение на международни теми”, сподели Хубавенска.

Тя допълни, че въпреки че ТВ+ е съвсем млада медия, тя се радва на широк зрителски интерес както в страната, така и в чужбина и то заради силните публицистични предавания „Свободна зона” с Коритаров и „На плюс” със Спасиана Кирилова, многото видове спортни събития, които медията излъчва, сутрешния блок „Денят” и честите емисии новини.

В края на разговора Коритаров попита Хубавенска дали млади и амбициозни хора, като гостите му в първата част на предаването – Александър Кръстев, блогър и Валентина Маринова, млад писател, биха се развивали в България.

„Ако младата интелигенция, която масово се изнесе в чужбина, се върне обратно, то България би станала едно по-приятно място за живот”, отговори дамата. По-думите й хората все по-трудно вярват, а това от своя страна развива PR професията да търси различни форми за комуникация и нови послания.

Видео от разговора: