Котарак с хонорар 50 лева в „Столичани в повече“

Зеленоок уличен котарак с осанка на крал, приютен преди година в столично заведение, стана звезда в тв сериала „Столичани в повече“.

Сиво-белият Бенджамин, който е една от атракциите на столичното кафене „Би Би“ на софийската улица „Костински водопад“, влезе в ролята ден преди да навърши една година и даже вече заработи хонорар от 50 лева. Бенджи се държал като истински професионалист по време на снимките и светкавично станал любимец на целия снимачен екип. Най-много в мъркащата животинка се влюбил темпераментният Фънки, който се ядосал, че котаракът не бил открит за ролята по-рано.

Преди да се появи Бенджи, от сериала правели снимки с друго животинче, което не стига че тежало повече от 9 килограма, а имало и ужасен характер и изподрало всички, които се докосвали до него. За разлика от него красавецът Бенджи проявил благ и търпелив характер и бил толкова гальовен, че отнемал стреса на екипа от актьори и режисьори.

Талантливият котак бил откритие на зоолога от Природонаучния музей Стоян Лазаров, който редовно снабдява филмовите продукции с всякакви животни, включително влечуги. Същият експерт пусна екзотичните пеперуди в парламента преди месец. Щом видял Бенджамин, Стоян веднага преценил, че има идеалните качества за актьор. Гальовникът е любимец на персонала на цялото заведение и най-вече на управителката Сияна заради лъчезарния си и миролюбив нрав. Бенджамин бил толкова привързан към всички в заведението, че постоянно мъркал и се умилквал около всички. През повечето време той се изтяга на мека възглавничка на един от столовете в заведението.

Писанчото заживял в кафенето, след като бил ухапан от куче и уплашен до смърт молел с мяукане да го приютят вътре. Воплите на котака били чути и така той си заживял в женското царство в кафенето. Всеки посетител в заведението пък може спокойно да му се радва, тъй като Бенджи няма нищо против да постои в скута на всеки любител на животните. В заведението има още две котки, но те са с доста по-опърничав нрав от нашия герой и затова и не успели да се класират за роля в телевизията.

Инфо: VsekiDen.com, снимка: Владимир Ангелов