Кой е Стaнимиp Гъмoв от ВИП Брадър – интересни факти

Катраненият хумор и чистата душа на Гъмов

Стaнимиp Гъмoв oпpeдeлeнo e любимeц в apтиcтичнитe cpeди. От 2001-ва той е в трупата на Столичния куклен театър, където участва в спектакли за деца и възрастни.

„Ние дърпаме конците на тази държава! В кукления театър! Запомнете това!“, представи се 41-годишният симпатяга във визитката на брадъра.

В „Сълзата“ пък с Христо Мутафчиев играят в „За теб“ на Яна Борисова. Старозагорецът стана особено популярен в телевизията с образа на „културоведа Гъмов“ в предаването „Сблъсък“ на Иван Христов и Андрей Арнаудов. С чувството си за хумор зевзекът успява да влезе под кожата на „опосумите“ и заедно с тях и своя колега Димитър Павлов заформят мощно каре от купонджии. От тогава му излезе име, че е доста „привързан“ към чашката.

Успех му донесе и ролята на погребалния и сватбен агент Живко Здравков в сериала на Нова „Етажна собственост“. Въпреки много доброто си представяне, Гъмов не спечели първия сезон на шоуто „Като две капки вода“, но стана любимец на публиката. Превъплъщенията му забавляваха, понякога до сълзи, особено появата му като Таркан, когато изпълни с неподражаем акцент парчето „Палавница“.

Чувството му за хумор е катраненочерно, но душата му е чиста, казват тези, които го познават добре. Не обича да говори много за личния си живот – разведен е от години с Анна, студентската му любов, от която има син на 10. Момчето не го нарича тате, а брат, защото двамата не си играят на бащи и синове, а са по-скоро приятели.

„Всичко му харесвам на този живот, като почна от себе си. Чак ме е било яд понякога – гледам ги някои хора – абе, толкова пък чак късмет да нямат, а на мен пък всичко да ми е наред“, хвали се комикът.

Но е имал и трудни моменти, когато близо година остава без работа по собствено желание. В този период се подвизава месец-два на строеж, продавал е и на сергия на Албена.

„Не ме е срам, имам опит в много сфери и може би ми помага и в актьорството. В крайна сметка животът ми не свършва с даден проблем – дали ще си се разделил с жена си, или пък си останал без работа – край, отиваш и се самоубиваш. Няма такива неща, всичко е временно и ще се оправи. Имало е моменти, когато съм искал да изчезна, да се отърся малко – да отида три дни за риба и никой да не знае къде съм, или да си изключа телефона за два дни и да си подредя мислите“, споделял е Гъмов пред колеги.

Инфо: Агенция Стандарт нюз