Кой купува дрехи втора употреба у нас и в чужбина?


За и против пазаруването от втора употреба

Тази неделя гост в предаването„Ние и градът” е Деси Бошнакова, но не в качеството й на PR специалист, а като ценител на дрехи втора ръка. Според нея пазаруването в магазините за втора употреба е приключение. Тъй като нашето общество отдавна е чакало марковите западни дрехи да достигнат пазара ни, войната за риза или чифт обувки оправдава всички средства.

Какви хора пазаруват секънд хенд у нас и на запад? Защо има тръпка в това да притежаваш дреха с история? Симо и Богдана от сутрешното шоу „Стартер” на БГ РАДИО ще спорят „за” или „против” пазаруването дрехи втора употреба.

Във втората част на предаването зрителите ще видят архитект Валери Гюров, който ще разясни как уличното изкуство може да бъде пренесено в галериите. Защо голяма част от графити артистите остават анонимни? Този най-разпространен вид изкуство в града може да бъде опасно за творците и не са изключени и трагични случаи. Въпреки това младият архитект Гюров смята, че колкото и да е талантлив един художник от улицата, неговото произведение губи стойността си, ако той не уважава архитектурата на града.

„Ние и градът” –  тази неделя от 11:00 ч. само по БНТ1.

Гледай видео запис от предаването онлайн

 
По темата: , ,