Кой, с какво и защо духа на Георги Христов в Бургас

Почитателки правят течение на Георги Христов – 40 градуса жега е…

Георги Христов запали горещите южни сърца на бургазлии още с появата си на сцената на Летния театър  на 7 август. Хората го посрещнаха на крака и аплодираха шумно вечния му хит „С музика живея”. Веднага след това запяха в един глас с  него „Нямам нужда от много приятели”.

Жегата в летния театър беше убийствена, но не попречи на певеца да се раздаде до край на своите почитатели, а те не спряха да го подкрепят през цялото време, като пееха и танцуваха неуморно с него. Забавен момент беше едно от влизанията му в публиката, когато две загрижени почитателки започнаха да му правят вятър с екзотичните си ветрила.

Градусите на настроението се вдигнаха още, когато певецът започна да редува свои евъргрийни като „Чудак”, „Черно и бяло”, „Кой каквото прави…” и „Върни ми любовта” с най-новите си горещи латино хитове „Никога”, „Сега разбрах” и „Още”…

Публиката буквално пощуря на интернационалната „Дива” и тоталния хит “I will survive”.

Георги Христов омая хората с невероятния си глас си по време на изпълнението на своята версия на мексиканската народна песен „Камино”, която неотдавна издаде в синглов албум. Тя, както и „Двама” /на Мария Нейкова/, която прозвуча премиерно за бургаска сцена, изправяха многократно гостите в театъра.

Другата премиера за Бургас бе актуалният радио сингъл – „Любов”, която е по ноти на Алла Пугачова и текст на Жоро. Тя накара публиката да стаи дъх и да се наслади на всеки изпят тон…

Съвсем преднамерено по време на емблематичния си хит „Черно и бяло” певецът изчезна за кратко зад кулисите, за да смени белите одежди, с които се появи в началото на концерта, с лъскав костюм в другия му любим цвят – черно.

40-градусовота жега под покрива на театъра и изпепеляващите прожектори станаха повод за поредната шега от страна на звездата. „Мислех да остана с това елече повече, но няма как да ми се случи!” – заяви Жоро и с елегантен жест го захвърли пред бенда си.

Шоуто продължи с динамичните парчета „Мечта” и „Шакадъм”. Оттам нататък последваха седем биса, всеки от които предшестван от продължителни аплодисменти, на които артистът не можа да устои.

Специален комплимент към всички ценители на изкуството му бе „Не съжалявайте”, с която Георги Христов печели „Мелодия на годината” през 1992 г.

На 8 август пък Георги Христов пък пя за почитателите си във Варна. Концертът бе в летния театър.

 
По темата: