Кой спечели най-яката работа на света – виж по National Geographic!

Акценти от програмата на National Geographic Channel (9-15 август 2010 г.)

Най-добрата работа на света (The Best Job In The World) събота, 14  август, от 21:00 и 21:30 часа

NGC представя шест серии на документалното риалити  „Най-добрата работа на света”.

През януари 2009г. туристическата служба на австралийския щат Куинсланд предложи заплата от 110 000 щатски долара и луксозна вила с басейн за най-подходящия  кандидат за най-добрата работа на света.  Изискванията на работодателя бяха елементарни – добър английски и прилично плуване, а задълженията – повече от приятни: разходки по плажа и с яхта, гмуркане и поддържане на блог за тропическия  остров Хамилтън, разположен на Големия коралов риф.

CV- та подадоха 34 000 души! В съревнование с 16 финалисти, позицията зае Бен Саутхол.  34-годишният британец, работещ за благотворителна организация в Хемпшир, е  авантюрист, изключително енергичен и влюбен в природата.

Сега, шестмесечното приключение на Бен могат да преживеят и българските зрители, само с National Geographic.

Еп.  1 Ден Първи (Day 1) – събота, 14 август от 21:00 часа

Англичанинът Бен Саутхол си поставя за цел да докаже, че той има най-хубавата работа – а именно да се грижи за Големия бариерен риф.

Еп.  2 – Ангажираната приятелка (Girlfriend On The Run) – събота, 14 август от 21:30 часа

Работата на Бен за Големия бариерен риф започва с хвърляне на бумеранг и гмуркане. Приятелката му Бри започва да ревнува и си тръгва, за да търси своята работа на мечтите.

Дивият бряг на Калифорния  (California’s Wild Coast) неделя, 15 август от 21:00 часа

Сгушен сред  вековни дъбове  и най-високите секвои на планетата Биг Сур, Калифорния е не само неописуемо красива, но и територия, на която водят борба за оцеляване  много диви животни. Морски видри, морски лъвове, пуми, койоти, както и изключително редки Калифорнийски кондори, са само част от магнетичните същества, които обитават Биг Сур. Най-красивите залези са родени след опустошителни горски пожари там. Мястото е вдъхновило писатели, художници, пътешественици. То има магия, както за сърцето, така и за душата.