Коя е Дария Симеонова, Наталия Павлова от Откраднат живот?

Радина Думанян, Дария Симеонова и Ралица Паскалева се познават още от НАТФИЗ

Според така наречената пийпълметрия „Откраднат живот“ по Нова е най-гледаният роден сериал от 2014-а до момента. Първият сезон на „бялата“ сага, която се развива в болница „Свети Кирил“ се превърна в абсолютен хит сред зрителите. В продължение на почти три месеца те преживяваха историите, радваха се и страдаха заедно с героите. Любовният триъгълник между докторите Александър Василев, Биляна Захариева и Калин Генадиев беше сред най-обсъжданият.

„Откраднат живот“ е създаден по всички правила на жанра. Поредицата проследява драматичните обрати в съдбите, случващи се на фона на динамичното всекидневие в голяма болница. Фикция и действителност от лекарската практика се преплитат умело. Интересните сюжетни линии, изпълнени със страст, предателство, приятелство и трудни рискови решения са основните двигатели на интригата.

На 13 септември започва вторият сезон. И през него ще блестят три съвсем млади актриси, които бързо станаха твърде известни покрай поредицата, макар че съвсем не са дебютантки. Радина Думанян, Дария Симеонова и Ралица Паскалева са състудентки от НАТФИЗ.

Зрителите познават Дария Симеонова като пиарката Наталия Павлова в „Откраднат живот“. „Не харесвам това вкопчване. Не харесвам тази обсесия и фиксация. Това просто е много различно от мен. Това може би е чертата, която никога няма да обикна в Наталия. Но иначе харесвам смелостта, дързостта, откровеността й. Харесвам дори това, че е наивна на моменти. Тя толкова много си вярва понякога, че чак се обърква“, казва Дария за героинята си.

Виждали сме я във филма на Камен Калев „Островът“. За ролята си на Хор в постановката „Антигона“ на театър „София“ получава номинации за „Икар“ и за „Аскеер“ за изгряваща звезда. Следващата й номинация е пак за „Икар“, но вече за водещата роля на Камий в „Презрението“ по филма на Жан-Люк Годар и романа на Алберто Моравия, режисирана от Крис Шарков за „Сфумато“.

След месец Дария ще навърши 27. Тя е умна и интелигентна и има силен характер, казват за нея учителите й в театъра, близките и приятелите. В театъра обича екстремните казуси и тежките психологически дилеми. Иначе е луда глава. Тренира какво ли не – дори бокс и морски спортове. Всички я призовават да не губи детето в себе си, но Дария откровено признава, че това никак не е лесно. Тя обича да й е трудно и да бори предизвикателствата.

Дария обаче е идеалист. Вярва, че животът в България може да се промени. И това трябва да го направят младите хора. Лесно е да се откажеш, но по-ценно е да го сториш, да намериш пътя, убедена е ученичката на професор Атанас Атанасов. От 2012 г. тя е в трупата на театър „София“, където дебютира в ролята на Мениджър с постановката „Тирамису“ на режисьора Николай Поляков. Играе и в Театрална работилница „Сфумато“ и в Младежки театър „Николай Бинев“. Споделя, че няма роля, която не би я изкушила. „Обичам провокациите. Не ме плашат, защото актьорът трябва да умее да преодолява себе си. Като да полетиш от скала. Когато ти дадат роля, имаш два варианта – да се откажеш или да скочиш. Аз избирам да скоча“, казва актрисата, която в „Под прикритие“ е проститутка, а след това е принцеса, която партнира на Доминик Пърсел. Преди три години звездата от „Бягство от затвора“ снима у нас цял месец филма „В името на краля 3“. На площадката се запозна с много български актьори. Сред тях е и Дария. Заради филма, макар да е учила фехтовка, актрисата се поти близо седмица, докато усвои и боя с меч, а след 15 дни вече язди. Няма дубльор, но за боевете в гората каскадьор й показва какво да прави, за да не се нарани. И тя, и другата принцеса, Ралица Паскалева, говорят на английски.

Дария като дете много рисува – за да подражава на баща си Живко Костадинов, който е художник. И решава да учи приложни изкуства. Специалността й е да проектира детски играчки от всякакви материали. В началото тя и съучениците й работят с подръчни материали, после шперплат, текстил и накрая с дърво. Така че може да борави със сложни машини като струг, банциг, шлайф. Но в осми клас покрай свои приятели отива на театрална школа – като хоби. „Когато наближи време да кандидатствам във ВУЗ, въобще не знаех какво искам да правя с живота си. Бяхме на морето, беше вече септември и пътувахме със сестра ми от Бургас за къмпинг „Градина“. Лежах на задната седалка и си мислех – какво обичам, кое ми доставя удоволствие, как си представям живота си. И след една „детска“ равносметка, установих, че ми е скучно да рисувам. Че искам да съм на сцена, сред хора, да бъда някой друг. Тоест – да се занимавам с театър. Пък те взеха и ме приеха в НАТФИЗ. Никога до сега не съм съжалила“, разказва Дария Симеонова пред Public Republic.

Инфо: Агенция Стандарт нюз