Коя е Ернестина Шинова от ВИП Брадър – интересни факти

Ерна едва не умряла от базедова болест

Ернестина Шинова е от хората, които не носят маска в живота си, но на сцената играе на пълни обороти.

Казва, че знае 2 и 200 – толкова неща са минала през главата й. Затова днес върви по пътя си с хашлашки непукизъм за дреболиите от бита и с особена чувствителност и състрадание към всичко живо, изпаднало в беда – от животинче на улицата до анорексички, нуждаещи се от помощ.

Дъщерята е на писателя сатирик Чавдар Шинов, снахата на гениалния Петър Слабаков и съпругата на режисьора бунтар Андрей Слабаков е изградила име с личен труд и успехи. Президентшата от филма „Мисия Лондон“ и актрисата на „Комиците“ днес, веднага след ВИТИЗ играе в Бургаския театър, а после заминава за Рим. Там специализира актьорско майсторство и за малко е и модел. (Днес, на 52, все още има тяло на момиче.) За играта си във филма „Хиндемит“ получава „Златна роза“.

След драматично и усложнено раждане на дъщеря й Йоанна Ерна получава базедова болест от притеснение.

„Андрей беше много объркан, горкият. От една страна, лекарите казваха, че нищо ми няма и съм просто някаква нервна и истерична, от друга страна, той виждаше ясно, че нито съм нервна, нито истерична, защото ме познава много добре. Виждах страха в очите му. Не се отделяше от мен, когато не снимаше. Даваха ми антидепресанти, от които се чувствах още по-зле. Мислех, че съм луда. Лекуваха ме от някакви неща, от които буквално щях да умра. Най-лошото нещо е да ти се сбърка диагнозата. В рамките на 20 минути кръвното ми ставаше от 200 на 180 – на 50 на 20. Веселба страшна“, споделя одисеята си актрисата пред Блиц.

Инфо: Агенция Стандарт нюз