Кръвожадни котки вилнеят из Animal Planet през декември

Големите котки завладяват Animal Planet през декември

Експертът по големи котки Дейв Салмони навлиза в дебрите на африканската пустош, за да се завърне към корените си и да спаси прайд скитащи лъвове от унищожаване.

Големите котки и по-специално лъвовете винаги са били негова страст, но от скоро Дейв прекарва повече време в жунглата като ТВ водещ и продуцент. Сега, в премиерата на предаването „След прайда” по Animal Planet на 6 декември, на изпитание ще бъдат подложени неговите издръжливост и умения. Дали Дейв ще успее да оцелее шест месеца в горите в Намибия, залагайки всичко на карта?

Това е много повече от лична битка. Дейв трябва да помогне на група „проблематични лъвове” да приемат хората, което ще допринесе за развитието на екотуризма в областта. Прайдът, който е преселен от най-големия национален парк в Намибия в Частния резерват за диви животни „Еринди“, е известен със своята агресия към хора.

Това е последният шанс за лъвовете, ако не се успокоят ще бъдат унищожени. Предизвикателството за Дейв е ясно – единственият начин да въздейства на тези лъвове е като влезе директно в тяхната група и стане част от прайда. Дейв има за задача да изгради връзка с всеки един лъв от прайда – започвайки от Брутус – доминиращия мъжки и стигайки до Руф и Тъмбъл – най-малките лъвчета. Задачата на Дейв е да стане първият човек, на който лъвовете се доверяват.

Предаването „След парайда” предоставя на Дейв възможността да се потопи изцяло в прайда на лъвовете, на територията на колоритния африкански пейзаж. Петте серии на поредицата разказват всичко за опита и познанията на Дейв като зоолог и експерт по големите котки, докато той рискува живота и безопасността на себе си и на телевизионния екип, за да научи два вида хармонично да споделят земята, която обитават.