Крими – астрологично „Горещо“: говорят Оксана и Зоя Димитрова!

Оксана и разследващата журналистка Зоя Димитрова в „Горещо“

Тази събота, 27 февруари от 22:00 часа, специален гост в студиото на телевизионния таблоид „Горещо” е Зоя Димитрова – разследващ журналист, бивш главен редактор на в-к „168 часа” и на в-к „Монитор”, бивш зам. главен редактор на в-к „Политика”, бивш главен редактор на в-к „Галерия” и бивш говорител на ДАНС.

Поводът за гостуването й в предаването е тежката задача, с която тя се е нагърбила – да осветли едни от най-големите и често обсъждани митове на прехода в книгата си, която е единствената на българския книжен пазар, посветена на човека в сянка – О.Р. генерал Любен Гоцев. Подходът на Зоя Димитрова е професионален, защото основава книгата си на информация, съдържаща се в около петнадесет касети със записи на личните й разговори с митичния генерал и хора от обкръжението му.

Авторката признава, че се е спряла на личността на Любен Гоцев, защото е интересна и противоречива личност.

„Любен Гоцев е част от митологията на прехода!” – обосновава Зоя Димитрова написването на тази книга. – „Разузнавач, заместник-началник на разузнаването преди ’90-та година, заместник външен министър, с биография като резидент на българското разузнаване в САЩ по време на студената война.

Това е човекът, който печели първите демократични избори на БСП от 45 години, впоследствие високоплатен консултант и лобист… Според някои това е една от емблемите на прехода!”

Журналистката записва разговорите си с него за ключовите събития от живота му: „Но имаше въпроси, на които аз не получих отговор!” Затова тя разговаря с хора от обкръжението му и търси в документи отговорите на тези въпроси, защото „ако една книга не е сто процента честна, няма защо да бъде написана”.

За твърденията на убития Георги Стоев:
–    „Той твърдеше няколко важни неща, заедно с Иван Костов – че това е кръстникът на мафията. Да, аз пак казвам – имал е влияние според хора, с които съм разговаряла, пред част от групировките. Но мисля, че това е по-скоро уважение към личността, отколкото някакви други връзки!”
За контактите на Любен Гоцев:
–    „Аз мисля, че един от първите лобисти е той. То е по-скоро търговия с влияние.”
–    „Любен Гоцев се познава с групировките, защото той заедно с тях започва в „Орбита”! Той познава всички!”
За Маджо:
–    „Разказват една история – хора, които са били свидетели – как Любен Гоцев се обажда на Маджо и Маджо казва: „Аз тренирам – може ли по-късно?” Той му казва: „Не, не може!” и Маджо след десет минути пристига!”

Тази събота в „Горещо” продължават съветите на астроложката Оксана как да подбираме партньорите си според това кога сме родени. Как се държат различните зодии в любовта? Според звездите и Оксана Овенът е ловец, Телецът подхожда практично, Ракът влага много емоции, Близанците държат на разнообразието, Лъвът обича публичните изяви, Девата е разумна, Везните са хармонични, Скорпионите са драматични, Стрелецът е авантюрист, Козирогът планира, Водолеят е спонтанен, Рибите са изключително чувствителни…

Видео анонс:

 
По темата: