Кристиана Асенова от „Големите надежди“ атакува X Factor

Стотици кандидати се явиха на кастинга на X Factor във Велико Търново  

Победителката в „Големите надежди” Кристиана Асенова – претендент и за X Factor

В сряда сутрин, още преди определения за начален час 9:00, стотици кандидати се струпаха в трепетно очакване на кастингите на музикално шоу №1 X Factor. За втора поредна година първият и изключително значим етап на формата, а именно подбора на талантите, започва от старата столица – Велико Търново. Сред кандидатите има както индивидуални изпълнителни и представители на доказаните  музикални школи в региона, така и изключително атрактивни дуети и групи.

„Изненадан съм много приятно от ентусиазма на кандидатите за X Factor тази година. Днес видях едни много разумни, подготвени и уверени претенденти. Всички те са наясно, че X Factor е единственото музикално шоу в България, което създава истински музикални звезди, а и след два изключително успешни сезона вече знаят какво търсим. А ние търсим тези от тях, които са родени с X Factor в себе си и имат амбицията да го развият.”, това сподели пред медиите във Велико Търново продуцентът на шоуто Магърдич Халваджиян.

Най-малката кандидатка за X Factor във Велико Търново е момичето, което спечели сърцата на зрителите и на журито в шоуто за талантливи пеещи деца по Нова – „Големите надежди”. Кристиана Асенова е само на 14 г., и въпреки крехката си възраст продължава амбициозно да преследва мечатата си за голямата сцена. „Реших да се явя на X Factor, защото за ме, той е предизвикателсвто, което ми дава стимул да се равивам и да ставам все по-добра в това, което правя.  Имам още много какво да науча.” – сподели Голямата надежда на България, Кристиана.

Момче, което последните години живее в Англия, приключва силна любовна връзка и решава да се завърне в България специално заради X Factor, таейки надежда да намери щастието си тук, а защо не и новата си любов; момиче, което помага на родителите си в семейния шивашки бизнес, но тайно мечате за светлината на прожекторите; момче, което прекъсва училище, воден от стремежа да се занимава само и единствено с музика; талантлив аниматор, който обаче не изпуска и китара си, отдаден и на музиката…това са само малка част от историите на първите кандидати за музикално шоу №1 X Factor.

На 3-ти юли кастингите за X Factor продължават в Русе, където екипът на шоуто ще очаква всички музикални таланти в хотел Рига. Следват два дни на кастинг в морската ни столица Варна – на 5-ти и 6-ти юли, във Фестивалния и конгресен център, и два дни в Бургас – на 8 и 9 юли в хотел Аква. Екипът на X Factor ще продължи да търси най-големите таланти и на 11 и 12 юли в Пловдив, в Дом на културата „Борис Христов”, а последен домакин на кастинг маратона, но за най-дълъг период – от 14 до 16 юли, ще бъде София в НДК, Studio 5.