Кристина – от поп-фолк певица до дипломиран диригент!

Кристина вече е дипломиран диригент

Кристина вече може да се похвали с магистърска диплома по специалност Дирижиране на народни състави. Певицата на Diapason Records завърши АМТИИ Пловдив с отличен успех.

Макар и съвсем млада чаровната дама има доста солидна академична подготовка. Основното си образование завършва в своя роден град Кюстендил в паралелка с профил Народно пеене и тамбура. Средното си образование получава в НУФИ Широка лъка, където изучава специалност Тамбура. След това продължава да усъвършенства качествата си на музикант в АМТИИ Пловдив, където следва Дирижиране на народни състави. По време на цялото си обучение свири на контрабас в щатния оркестър към университета и участва в народния хор.

Преди броени дни се състоя и дипломният концерт на изпълнителката, който бе в две части. В първата тя трябваше да демонстрира диригентските си умения с щатния народен оркестър към Академията, а във втората – да покаже качествата си на диригент с щатния народен хор. Младата фолк дива се представи на ниво и получи отлична оценка, с което украси магистърската си диплома с пълна шестица.

Кристина признава, че неслучайно е избрала да следва тази специалност. „Много ми е интересно и се радвам, че завърших точно Дирижиране на народни състави. Разширих музикалните си познания в съвсем различна посока и това ще ми е много полезно занапред.”, убедена е тя.

Певицата не изключва възможността да се занимава и с тази професия в бъдеще. „Някой ден бих могла да упражнявам и този занаят. Човек никога не знае какво ще му предложи животът.”, сподели красавицата.

Когато не размахва палката, Кристина върти забранена любов!

 
По темата: ,