„Куклата Мици“ на Милена – хитът се сдоби с клип!

Клипът „Куклата Мици” – динамичен, бунтарски и напълно откровен

След разтърсващото шоу в зала Универсиада, с което Милена припомни на публиката шеметните години на българския рок, вечната бунтарка представя най-новия си клип към песента „Куклата Мици”.

Видеото съчетава най-атрактивните и актуални технологии за постигане на модерна визия на музикален видеоклип. Той е смесица от класическа анимация, колаж, видео елементи, диапорама (анимация от фотографии) и всичко това в 3D среда.

Сюжетът на видеото се придържа към настроението и стилистиката на песента „Куклата Мици” – динамичен, бунтарски и напълно откровен. Главен герой е анимационният прототип на Куклата Мици, чиято цел е бляскав живот и е готова да плати всяка цена за постигането му.

Продуценти на видеото са Токсити Рекърдс, които поверяват работата по реализирането на клипа на режисьора Андрей Хадживасилев и художника Евгени Вацов от филмово студио Revive Vision.

По време на заснемането на видеото са направени 3000 снимки на Милена, необходими за постигането на анимацията. Монтажът отнема четири денонощия, в които екипът работи почти без почивка. За най-интересни похвати използвани във видеото, режисьорът Андрей Хадживасилев определя смесицата на реални обекти с анимация.

Ето какво казват продуцентите, режисьорът и самата Милена за клипа:

Борис Бончев, Управител на Токсити Рекърдс:

„С парчето „Куклата Мици” Милена отново показа, е бунтарка, която казва нещата така както ги мисли. Затова съм изключително щастлив, че успяхме да реализираме съвместно този проект. Имахме идея да направим клип, който да показва нейната позиция, видео, в което да използваме съвременните тенденции, които тепърва се налагат на българския пазар.”

Андрей Хадживасилев, Режисьор:

„Целта ни беше да покажем в пълна светлина и блясък мадамите тип „Мици”, които харесват най-пошлото. Мици търси подобна визия, тя не иска да бъде себе си, тя иска да подражава. По някакъв начин успява да постигне целта си, да се вмъкне буквално в нова кожа, в скъп тоалет. С клипа показваме дали тази визия може да й помогне, но в крайна сметка разбира се, външната промяна не е достатъчна и Мици си остава една от всички останали–лишена от индивидуалност.”

Милена:

„Решихме да направим анимационен клип защото е много по-качествен и по-интересен отколкото някаква женичка да пее и да се кълчоти. Това го прави всяка певица и ми е адски банално и скучно. Вече дори съм на принципа, че в клиповете въобще не искам да се снимам, обаче тук направих компромис. Всички тези „Мицита” ги срещаме навсякъде, но мисля, че е едно много приятно допълнение те да бъдат нарисувани и по този начин осмени.”

Клипът на парчето „Куклата Мици” ще бъде представен 15 декември. Дотогава, виж изпълнението й на хита във „Вечерното шоу на Азис”: