Куп предавания се завръщат по PRO.BG – ето ги и първите гости!

Три предавания стартират тази седмица по PRO.BG

„Антракт”, „Запазено за жени” и „Запазено за мъже” се завръщат със свежи сили в ефир за новия телевизионен сезон

Тази седмица предаванията „Антракт” с водещ Борис Георгиев, „Запазено за жени” с Диана Алексиева и „Запазено за мъже” с Елена Кръстева се завръщат след лятната си отпуска в ефира на PRO.BG.

Пръв в ефир ще се появи Борис, който през тази първа седмица ще представи на зрителите на културния гид на София творци, чието изкуство е докоснало милиони хора по света.

Седмицата ще започне с хореографката Галина Борисова и драматурга Константин Соколов. И двамата са успели да се реализират в чужбина, но се връщат в България, за да създадат едни от най-големите си шедьоври.

В средата на седмицата зрителите ще видят режисьора на анимации Ясен Згуровски и режисьора на танцови филми и основател на стипендиантската програма за съвременни таетрални танци danceWeb Europe.

Седмицата ще завърши с три жени с нестандартни професии, които обръщат гръб на „сериозните” неща и се отдават на изкуството.

Стефка Балджиева, инженер по професия, има вече 22 самостоятелни изложби, а нейни творби има в редица частни световни колекции; адвокатът Венета Дончева, която в момента прави самостоятелни изложби в едни от най-известните международни галерии и създателката на уникални ръчни бижута, повлияни от увлечението на Даниела Генова към природната медицина са дамите, които ще очароват и „обградят” с магия Борис в края на първата седмица на „Антракт” в ефир.

През уикенда в ефир отново ще се появят и двете предавания с най-запазена марка – „Запазено за жени” и „Запазено за мъже”. След като преди броени месеци стана майка, Диана Алексиева се завръща в ефир с темата за многодетните майки, а Елена Кръстева все още ще е в лятно настроение. Гости на Диана ще бъдат майките-героини Юлия Банкова и Силвия Великова. Зрителите ще „изгледат на лента” живота на Жорж Ганчев.

Елена Кръстева пък ще си говори за удоволствието от екстремното колоездене, а неин основен гост ще бъде Ясен Петров. Малко известен факт е, че той е един от създателите на БТР. Повечето от вас го познават като един от създателите на „Метрополис”. За него можем да кажем, че е и един от интересните радиоводещи в ефира, както и главен редактор на най-приятното лайфстайл списание, появявало се някога у нас.

„Антракт” се излъчва всеки делничен ден от 10.00 часа.

„Запазено за жени” и „Запазено за мъже” се излъчват всяка събота и неделя точно в 11:00 часа по PRO.BG.