Купон за 8 декември и Стратия в „Студио 5“

Програма Студио 5 – 05.12 – 08.12

 

Инцидентна музика с Духовия квинтет на БНР

В празничния шести декември от 19 часа Студио 5 посреща една истинска институция в класическата музика – Духовия квинтет на Българското национално радио и тяхната „Инцидентна музика”. Ще чуем за първи път програмата им, съставена от хитове от по-новата класическа музика, но и смесена с различни популярни стилове в музиката от XX век.

Концертът на Духовия квинтет на БНР ще изрази в музика желанието на много от добре познатите ни композитори да пишат произведения в чужди за тях стилове – несъмнено едно малко приключение в света на класическата музика.

Сред очакваните подобни произведения са:
–  „Годишни времена“ … от Астор Пиацола
– операта „Кармен“ от Жорж Бизе
– негърска музика … от Дебюси
– „Пиеса във форма на Хабанера“ от Равел
– Фуга по тема от най-известния ринг тон
– малко джазова музика за класически музиканти
– сюита „Танци на куклите“ от Шостакович – балетна и филмова музика в популярни стилове за първата половина на XX век.

– и не на последно място – едно авторско произведение, наречено просто „духов квинтет“, което е написано специално за тази формация и концертът в Студио 5 ще  бъде неговата световна премиера! Несъмнено, както се вижда – една предизвикателна и интересна за всеки слух програма.

Духовият квинтет на БНР са:

Христо Павлов – флейта
Костадин Йоцов – обой
Данчо Радевски – кларинет
Александър Сарандев – фагот
Ясен Теодосиев – валдхорна

На шести декември, Никулден, от 19 часа в музикалната компания на Духовия квинтет на БНР и приятната обстановка на Студио 5.
Билети: 8 лв. на касата на билетен център НДК, в Студио 5 и онлайн

 

Jazz Your Soul – Криста и Тото Live

На 06 декември, Никулден, от 22 часав Студио 5 ще наблегнем на музика не само за именици, а и за всички истински почитатели на чистия красив джазов звук. С Криста и Jazz your Soul – нейният актуален проект, представляващ поредица от акустични клубни концерти. В тях тя представя нов аранжимент синглите си, както и любими български и световни хитове. На пианото ѝ партнира не кой да е, а Теодор Петков – Тото.
Криста е първият артист на продуцентския лейбъл за нова българска музика Стерео стая. Избрана е да бъде част от него след като през февруари 2008 печели безкомпромисно организирания Национален конкурс за вокални артисти. Дебютният сингъл на Криста – „Това, което искаш” (музика, текст, аранжимент – SYMPHONICS, режисьор на видеото – Валери Милев), е представен за първи път пред публика по време на церемонията на Годишните Музикални Награди на ММТВ за 2008г. Тя е единственият дебютиращ на сцената на престижното музикално събитие артист в 10-годишната история на медията.

Вторият сингъл на Криста се казва „Имам”. MONA, B.O.Y.A.N. и KNAS, както и самата Мария Илиева, са специални гости във видеото, а то е с ексклузивното участие на Мага. Криста ще представи най-новия си сингъл „За теб” на концерта на Мария Илиева „10 години „Лунен сън” на 3-ти декември в зала „Фестивална”.
А на 06 декември в Студио 5 Криста ще ни удостои с удоволствието да я чуем на живо и да „джазираме душата си” с нея и Тото, от 22 часа.

 

Формация „Джаз трио + Х“

В хладния седми декември от 19 часа, Студио 5 дава сцена на едно стоплящо душата събитие – Джаз трио + Х. Съчетание между музика и поезия, красиви ритми и красиви думи. Точно това ни предлага формацията Джаз трио + Х, състояща се от:
Станислава Димитрова – Съни – вокал
Детелин Любенов – китара
Данаил Стефанов – бас китара
Манол Мареков – ударни инструменти
Проф. Симеон Венков – Мони – пиано, клавишни
Тодор Бакърджиев – тромпет
Добрин Тодоров – акордеон

Събитието ще бъде и със специалното участие на Акордеонен квартет „Корд”, които вече познаваме като прекрасни музиканти. За публиката на Студио 5 групата обещава както джаз от класа, така и рецитиране на стихове от Валери Петров. Храна за душата – нито повече, нито по-малко. С много мисъл, талант и от сърце. На 07.11 от 19 часа в Студио 5. Джаз трио + Х.

Вход 5 лв.

 

STRATIA ACOUSTIC LIVE

На 08 декември /четвъртък/, от 19 часа, по-известният, като поп артист Стратия ще представи самостоятелен концерт в две части на сцената на Студио 5 в НДК. Концертът носи изтънченото заглавие STRATIA ACOUSTIC LIVE, което подсказва, че програмата, подбрана от музиканта ще бъде изпълнена изцяло акустично. В първата част ще прозвучат класически произведения за пиано от Шопен и Лист. Във втората част ще прозвучат акустични версии във формат пиано и глас на авторски песни на Стратия, както и няколко евъргрийни от световната поп музика.

Стратия е дипломиран класически пианист със сериозни концертни изяви в творческата си биография. Като ученик и студент в Музикалната Академия активно е концертирал.  Бил е солист и камерен изпълнител в много национални и международни форуми и конкурси – в България, Европа и САЩ.  В репертоара си има произведения на автори от всички епохи. Стратия е изсвирил почти всичките 32 сонати за пиано на Лудвиг ван Бетовен, много концерти за пиано и оркестър, както и редица пиеси от съвременни автори. Значимо място в концертните му програми имат клавирните произведения на Фредерик Шопен и Ференц Лист. Концертът на 08-ми декември е един от първите, в който Стратия прави завръщане към класическата сцена от 10 години насам. „Този концерт е едно зряло и същинско изразяване на моя музикален свят. Класическата музика е моето небе и моята земя. Когато говорим за стойности, предпочитам да се занимавам с абсолютните такива. Това ме кара да мисля и развива сетивата ми. А преди да получиш отговорите на милионите въпроси, които задават с музиката си майстори, като Шопен и Лист, трябва доста години да се потрудиш. Особена тръпка за мен е втората част на концерта, в която ще изпълня акустични класически версии на моите авторски песни. Нямам търпение след толкова работа да споделя всичко това с тези, които ще дойдат да ме слушат“. Това сподели артистът няколко дни преди концерта, който междувременно работи и по новият си проект „ДНК Спирали“.

Станете част от акустичния музикален свят на Стратия и вие – на 08 декември, от 19 часа, само в клуб Студио 5.

Вход – 10 лв.

 

Незабравим 8 декември в Студио 5 – с Alex & 4GIVE и DJ Party до ранни зори!

Не знаем за вас, но нашият студентски празник се очертава да бъде наистина незабравим! На 08 декември на сцената на Студио 5 ще излязат да ни забавляват не кой да е, а неустоимата Алекс, заедно с момчетата от 4GIVE. След тях музикалното парти ще продължи с DJ Water Nimph – не само за студентите, а и за всички млади по душа.

Alex & 4GIVE са добре познати както на публиката на Студио 5, така и на всички меломани. Модерното звучене, еклектичната смесица от музикални стилове и неизчерпаемата им енергия са характерни са техните лайфове, както ще се уверим и на празника!

В бандата, както винаги, са замесени обичайните заподозрени:

Александра Жекова (вокал)

Тони Златанов (пиано, вокал)

Емануил Тотев (китара)

Мартин Стефанов (бас)

Емил Пехливанов (барабани).

В своите песни Alex & 4GIVE комбинират елементи от различни музикални жанрове – джаз, поп, рок, фънкС други думи, вечерта обещава да бъде – много танци, усмивки, щастливи мигове и не забравяйте – важното е да сте млади по дух, партито е от нас!

08 декември, Студио 5, Alex & 4GIVE и DJ Water Nimph, начало: 22 часа!

Билети – 10 лв.

 
По темата: ,