Куче виси една година по билборди в София, докато го харесат!

След година очакване, Ричко намери дом в кампанията „Вземи ме вкъщи“

 

Къща с двор в Бистрица е заслуженият късмет на младото куче, търсещо стопанин чрез инициативата на Радио Magic FM и приятели

 

В самото начало на октомври, повече от година след като обявата му беше публикувана на сайта на кампанията „Вземи ме вкъщи“, младият Ричи се настани удобно в дома на Емил Горанов от София.

 

Билборди и спирки, статии във вестниците и рекламни карета в Програмата – изглеждаше, че нищо не може да помогне на бившето дворно куче на Висшето транспортно училище в София да случи на добър стопанин. Ричи прекара няколко месеца в приемен дом, две седмици в приюта в Богров и половин година  в конюшня в парка, и надеждите за стопанин и къща с двор изглеждаха все повече като неосъществима мечта.

 

И когато временните хазяи му показаха вратата, без да се интересуват от по-нататъшната му съдба, чудото се случи. 58-годишният енергиен експерт Емил Горанов писа на кампанията за желанието си да намери дворно куче за къщата, която обитава целогодишно в Бистрица. Последвалата среща и спешната нужда Ричи да бъде изведен от последната си квартира решиха бързо нещата.

 

Терасиран двор от един декар, плодови дръвчета, опитен стопанин и две котки за компания очакваха чаровния 18-месечен разбойник само на десетина километра от познатия му парк.