Квалитетни премиери само в ефира на „Джаз ФМ радио“


Новият сингъл на Петър Салчев и новият албум на Васил Петров направиха своите премиери по „Джаз ФМ радио”

Не е ли добре мечтите да останат само в сънищата? Не носят ли несбъднатите мечти повече радост? Това са въпросите в новата авторска песен на Петър Салчев, подходящо озаглавена „Virtual”.

За Петър Салчев тези въпроси ежедневно вълнуват хората – и за тях някои се замислят, а други не.

Искреността на „Virtual” е още по-силна заради признанието на музиканта, че тя е за почувствани от него настроения и състояния, които стават пределно ясни в текста на песента.

Тя касае обикновени и ежедневни неща в душите на хората. Те са толкова близко до нас, и същевременно толкова далеч, че в един момент си задаваме въпроса: кое е по-хубаво – да имаме тези хубави неща, за които мечтаем ежедневно, да можем да ги пипнем, или те да останат някъде в съзнанието ни и непрекъснато да се стремим към тях”, сподели Петър Салчев пред „Джаз ФМ радио”.

Той обаче със сигурност иска песента да остане отворена и всеки да я почувства индивидуално.

Нека хората сами решат как точно да я възприемат, къде да я поставят в живота си,” е идеята на Петър Салчев.

„Virtual” е поредната му авторска песен, а аранжиметът е в съавторство с Явор Димитров и Страцимир Димитров – двамата великолепни музиканти от студиото „Sound Design”. Песента е записана там, а в нея участват Миро от „Сафо” с китарно соло и Мишо Йосифов и Мишел Нахабедян с брас.

Песента „Virtual” е поредният подарък за членовете на Клуб „Джаз ФМ”, които вече я получиха по електронната си поща.

Четири авторски композиции звучат в новия албум на Васил Петров „Pages”.

Текстовете на тези песни са написани от холивудската звезда Бен Крос, който от известно време живее в България.

Пред „Джаз ФМ радио” Васил Петров разказа за прецизния начин на работа на Бен, който искал да знае предварително всичко за най-малките тънкости на мелодията. След това бил изключително бърз в написването на текста.

В „Pages” Васил Петров включва и кавъри на соул и поп хитове като „Eternal Flame”, „True Love”, „Sorry Seems To Be The Hardest Word”. Албумът завършва с може би най-красивата коледна песен: „The Christmas Song”.

Известен с предпочитанията си към дуетите, и в този свой проект Васил Петров кани приятели-певци.

В записите се включват Мария Илиева, Весела Бонева и Любо Киров. Аранжиментите в „Pages” са на Румен Тосков и на Ангел Заберски-младши. Албумът е записан в студиото на Дени Драганов, който е съаранжьор и съпродуцент.

В българския ефир песен от този албум прозвуча първо по „Джаз ФМ радио”. Това е енергичната интерпретация на големия хит на „Бенгълс” – „Eternal Flame”.