Латинка Петрова – лудата баба на M-TEL репортерства по Нова!

Латинка Петрова – за дупките, суеверията, мистериите, кризата и края на света – само в „Звезден репортер”, тази седмица, по Нова телевизия

Тема 1

Над 90 % от всички улици в София имат нужда от ремонт заради дупки. Това е неоспорим факт и за него не е нужна статистика, всеки може да се увери, ако шофира по столичните пътни артерии.

Какво мислят софиянци за проблема, който не е от тази или предната година?

Защо парите никога не стигат, за да се запълнят всички дупки или да се ремонтира напълно определен асфалтов сегмент от столичната пътна мрежа? Отговор на втория въпрос ще потърси звездният репортер на Календар Латинка Петрова от инж. Красимир Крачунов от дирекция „Транспортна инфраструктура” към Столична община.

Ще видим и лунната разходка на актрисата из един от кварталите в столицата…

Тема 2

Защо и колко от медицинските сестри напускат България всяка година? Може ли да има качествено здравеопазването без здравна грижа?

Проф. Станка Маркова, председател на Асоциацията на професионалистите по здравни грижи, ще обясни дали хората, от които зависи това чуват тревожните сигнали. Един от тях е, че всяка година 1800 млади български медицински сестри избират работа в страни от ЕС, докато България е два пъти под критичния минимум що се отнася до сестрински персонал в лечебните заведения.

Проблемът наистина е сериозен, а Латинка Петрова ще разкаже какъв е екшън планът, който от Асоциацията са предложили на премиера Борисов.

Тема 3

Твърди се, че българите сме много суеверни. Радостта ни е голяма, когато намерим четирилистна детелина…

Знаем ли кои са другите най-известни символи на късмета и щастието?

Вярваме ли в суеверия – звездният репортер попита зрителите от какво се страхуват и сама мина под стълба, дори остави дамската си чанта на земята, а на всичкото отгоре – намери стотинка на пътя си…

Тема 4

Икономическата криза има и своите добри страни. Когато портмонетата отънеят и хората си позволяват по-малко, настъпва момент на преосмисляне. Мнозина откриха за себе си, че и без луксозни покупки могат да живеят щастливо. Правят ли ни парите щастливи?…

Тема 5

От началото на нашето съществуване до днес повече от 100 пъти е бил предричан краят на света. Какво са предсказвали различните пророци и какви са вярванията в културите и религиите по света? Ще настъпи ли все пак Апокалипсис или всички предвиждания за него ще доведат единствено до промяна на съзнанието ни?

Отговорът – в един от най- мистичните репортажи за тази година…

Припомни си Латинка Петрова „в действие“: