Леене на куршум срещу магия – истина или лъжа?

Тази събота, 3 ноември, „Големите загадки“ по bTV търси отговор на въпроса съществуват ли магии. Можем ли да променяме хода на събитията и да въздействаме на хората около себе си с помощта на невидими сили? Водещият Башар Рахал ще постави под съмнение съществуването на заклинания и ще попита дали всичко, което ни се случва, не е само заблуда на човешкия ум.

Хората продължават да се обръщат към врачки, гадателки, баячки или ходжи. Защо българите са толкова свързани с езотериката? Имат ли думите магическата способност да лекуват или да разболяват? Как да се предпазим от черна магия и урочасване? Действа ли наистина леенето на куршум и как?

Зрителите на bTV ще се запознаят с мнението на изследователя на тракийската култура и обредност Георги Мишев. Филологът е и автор на книгата „Тракийска магия“. Темата ще дискутират още авторката на „Български магии и гадания“ и „Български обичаи и ритуали“ – Лилия Ставрева, доктор по философия и председател на фондация „Детето и фолклора“; доц. д-р Веселин Тепавичаров, който е ръководител на катедра „Етнология“ към Историческия факултет на СУ и етнографът доц. д-р Ангел Гоев. Гостът Зеви Ходжа ще разкаже за езотеричните практики и тайни на магията – в „Големите загадки“, тази събота, 3 ноември, от 18 ч. по bTV.

Гледай видео запис от предаването онлайн или тук.