Лекар спасява дебелаци от смърт – новото по Zone Reality

Zone Reality – 12/2011

ПРЕМИЕРА: Лекар за дебелаци – 1, 2 и 3 сезон (Fat Doctor – S1, S2 & S3)
От 5 декември, всеки делничен ден, 13:15 и 21:10

В „Лекар за дебелаци“ специалистът по бариатрична хирургия Шоу Сомърс извършва решаващи и животоспасяващи операции, за да помогне на хора, страдащи от патологично затлъстяване да отслабнат, и да спаси живота им.

Освен хирургичните процедури поредицата проследява пациентите след операциите, за да научим как се е променил животът им.

В началото на предаването ще се запознаете с 48-годишния Гари Бъкингам, който в отчаянието си обмисля да се подложи на операция стомашен байпас. Със солидните 165 кг. здравето му е разклатено и той се страхува, че няма да е жив, за да види как децата му растат. След като научава шокиращата новина, че има шанс едно към десет да издържи операцията, Гари е изправен пред решението на живот и смърт дали да легне под ножа.

В следващите епизоди Шоу Сомърс посещава един мъж, чийто живот драстично се променя след операция стомашен байпас. Преди нея мъжът бил лишен от възможността да се движи, заради наднорменото си тегло и се налагало коремът му, който тежал 50 кг., да бъде пренасян с количка. С помощта на лекаря за дебелаци, сега той води много по-нормален начин на живот.

ПРЕМИЕРА: Затворът в Лас Вегас (Jail: Las Vegas Jailhouse)
От 3 декември, всяка събота и неделя, 22:00

С помощта на „Затворът в Лас Вегас“ зрителите ще имат възможност да надникнат зад стените на едно от най-големите изправителни заведения в Америка, в което професионални служители се грижат за спазването на реда, докато се срещат с предизвикателството на непрекъснатия поток от нови задържани заподозрени.

Поредицата изследва събитията, довели до арестуването на престъпниците. Арестът е първият етап от процедурата по задържане, т.е. заподозреният само е лишен от свобода и в повечето случаи изчаква съдебен процес и присъда.

Затворниците са изключително различни – убийци и изнасилвачи са често настанявани точно до осъдените за дребни престъпления и нарушителите на обществения ред. Надзирателите са задължени да преминат през задълбочени психологически тестове преди да им бъде предоставено разрешение да служат, и получават сериозна физическа и психическа подготовка за работата. Гледайте как служителите се справят с една от петте най-тежки професии в Америка.

Факти за американските затвори:

• Всяка година в САЩ биват арестувани над 14 милиона души.
• Следствените арести се управляват от общините и окръзите, докато затворът обикновено е под управлението на щата или федералното правителство.
• Всеки, който е получил присъда от максимум една година, като Парис Хилтън, ще излежи наказанието си в ареста, докато в затвора попадат хората с по-продължителни присъди.
• Съществуват хиляди обществени и окръжни арести в САЩ – има много повече арести, отколкото затвори.
• Жените са най-бързо разрастващата се част от затворниците.
• Американските окръжни арести се обитават от няколко стотин до 20 000 души.
• В момента близо един милион души са задържани в американските арести.
• Америка лишава от свобода повече хора от всяка друга държава в света – почти толкова, колкото са затворниците в Русия и Китай взети заедно.
• В по-голямата част от страната от полицаите се изисква да работят в градски или окръжен арест в продължение на минимум една година преди да им бъде позволено да патрулират.
• Надзирателите в САЩ като цяло са по-добре обучени и получават по-добро възнаграждение от колегите си, където и да било по света.

ПРЕМИЕРА: Мътните води на престъпността (Dark Waters of Crime)
От 21 декември, всеки делничен ден, 22:00

Водата може да бъде перфектният съучастник в перфектното убийство – заличава и отнася телата и доказателствата, и в повечето случаи всички улики, оставени преди смъртта. Това принуждава детективите да използват необикновени средства, за да открият истината. Точно това ще бъде представено в премиерната поредица през декември.

В един от първите епизоди е открит женски скелет, който плува във воден канал в Америка. Без да знаят причината за смъртта й, детективите се изправят пред задачата да разрешат загадката за тази жена с неустановена самоличност. Те трябва да свържат всяко доказателство, което могат да спасят от водата, с жертвата.

По-късно в поредицата зрителите ще чуят мистериозната история за човешки крака. В рамките на две години седем крака са били изхвърлени на различни плажове в Британска Колумбия. Тези ужасяващи останки са били открити от хора, които се разхождали край плажа и всяка от тях е била изследвана, за да се установи от къде идва и на кого принадлежи. Дали причината за плуващите крайници е в самолетна катастрофа или инцидент с лодка, или е резултат от жестоко престъпление?