Лекарството (2014) – премиера по bTV Cinema + видео

Акценти от филмовата програма на bTV CINEMA за 3 – 9 ноември 2014 г.

ПОНЕДЕЛНИК, 3 ноември
21:00 ЧАСА
ПРЕМИЕРА
Лекарството
Оригинално заглавие: The Cure (САЩ, Нова Зеландия, 2014г.)
Жанр: Екшън, трилър, фантастика
Режисьор: Дейвид Гоулд
Актьори: Антония Пребъл, Стивън Ловат, Даниел Лисинг, Дейвид Алън, Ричард Андерсън, Джон Бак и др.

Гледай филма онлайн

Изследователка открива, че фармацевтичната компания, за която работи е разработила лек за рак преди много години. Причината лекарството да не се пусне на пазара е, че така ще бъдат съсипани продажбите на средства за химиотерапия. Младата жена трябва да намери начин да представи лека на света, докато компанията се опитва да я спре с всички позволени и непозволени средства …

СЪБОТА, 8 ноември
23:00 ЧАСА
Карантина
Оригинално заглавие: Quarantine (САЩ, 2008г.)
Жанр: Ужаси, трилър
Режисьор: Джон Ерик Доудъл
Актьори: Кълъмбъс Шорт, Стив Харис, Дженифър Карпентър, Джонатан Шейч, Илейн Каган

Гледай видео анонс онлайн

Анжела Видал /Дженифър Карпентър/ и операторът /Стив Харис/ трябва да направят репортаж за това как протича една нощна смяна на пожарникарите в Лос Анжелис. След рутинно обаждане на 911, журналистите отиват на мястото на инцидента. Там вече има полицейски служители, повикани заради смразяващите викове, които се чуват от един от апартаментите.
Скоро става ясно, че е един от живущите в кооперацията е инфектиран с непознат вирус. Заразата се разпространява бързо, съседите и екипа се опитват да напуснат сградата, но е твърде късно. Наложена е карантина и всяка връзка с хората отвън е прекъсната. След вдигането на предпазната мярка, единственото останало доказателство от преживения ужас е видеозаписът на новинарския екип.

НЕДЕЛЯ, 9 ноември
23:00 ЧАСА
Конфликтна точка
Оригинално заглавие: Impact Point (САЩ, 2008г.)
Жанр: Трилър
Режисьор: Хейли Клоаке
Актьори: Линдън Ашби, Браян Остин Грийн, Мелиса Келер, Джо Манганиело

Гледай видео анонс онлайн

Единственото, което Кели Райс (Мелиса Келър) иска да прави, е да играе плажен волейбол. Когато през един слънчев ден мистериозният репортер Холдън (Браян Остин Грийн) се появява в живота ù, започват да се случват странни неща, както на нея, така и на всичко наоколо.

И въпреки, че Кели започва да губи доверието си към Холдън, тя трябва да се концентрира върху подготовката за най-важния мач в живота ù. Дали параноята я обсебва или в този толкова странен мъж наистина има нещо много плашещо…?