Лена е звездата на Евровизия (+ВИДЕО топ 5), Миро – почти последен

Германия спечели „Евровизия“ с песента на 19-годишната Лена „Сателит“

Песента на Лена Сателит събра 246 точки от зрителското телефонно гласуване. Благодарение на тях и на оценките на международно жури от музиканти, Германия за втори път победи в „Евровизия„. Първата победа на Германия, която е сред основателите на песенния конкурс, е през 1982 г.

Резултатите от гласуването отредиха второ място на турската група „Манга„,

трети остана румънският дует Паула Селинг и Ови,

на четвърто място се класира дуото Томас Нерергрин и Шани от Дания.

На пето място е азербайджанската певица Сафура, която предварителните проучвания сочеха за фаворит.

На финала, който се проведе в норвежката столица Осло, се представиха общо 25 изпълнители, излъчени от Азербайджан, Испания, Норвегия, Молдова, Кипър, Босна и Херцеговина, Белгия, Сърбия, Беларус, Ирландия, Гърция, Великобритания, Грузия, Турция, Албания, Исландия, Украйна, Франция, Румъния, Русия, Армения, Германия, Португалия, Израел, Дания.

Песента на Миро „Ангел си ти“, с която България участва в конкурса, беше представена на втория полуфинален концерт на 27 май, но не успя да се класира за финала.

От обявените резултати става ясно, че от общо 17 песни на втория полуфинал Миро се е класирал на 15-о място. След нас са Словения и Швейцария.

Песента „Ангел си ти“ е събрала 19 точки. Най-много са ни дали Турция – 7 точки. 6 точки имаме от Великобритания, 5 от Кипър и 1 точка от Украйна.

 
По темата: ,