Лени Кравиц пече тава в нова „фурна“

Lenny Kravitz с нов албум  “Black and White America” в края на лятото

Black and White America” ще бъде деветия студиен албум на Lenny Kravitz и първия му от три години насам

Четирикратният носител на награда Grammy – Lenny Kravitz с гордост обявява излизането на дългоочаквания си девети студиен албум “Black and White America” през лятото на 2011-та година. Това е първият албум на Kravitz, който ще бъде  издаден от новия за него лейбъл Atlantic Records/Roadrunner Records, следвайки 8 предишни албума и над 35 милиона продадени копия.

Отбелязвайки първия албум от три години насам с нова музика, Black and White Americaпредставлява богата комбинация от рок и фънк, изпълнена с емблематичните за Kravitz китарни рифове, грабващи вниманието мелодии и неоспоримо знаковите му текстове, които се превърнаха в запазена марка на музиканта през 20-годишната му кариера. Появата на новия албум на Lenny Kravitz ще бъде подкрепена и от световно турне стартиращо през юни.

„Много се вълнувам, че всички ще чуят музиката от Black and White America. От музикална и текстова гледна точка смятам, че това е най-разнообразният албум в цялата ми кариера”, казва Kravitz.

Президентът на Roadrunner Records – Jonas Nachsin коментира: „В Roadrunner се вълнуваме от приобщаването на Lenny Kravitz към нашето семейство. Lenny е ненадминат артист, който се е доказал, както пред критиката, така и в комерсиален аспект и ние планираме да промотираме новата му музика като една от най-завладяващата в досегашната му завидна кариера.”

Вокалите и китарата са записани в Париж и на Бахамите и, както винаги, се отличават ясно със стила си в новия Black and White America, подчертавайки интензивността, с която Kravitz записва и изпълнява музиката си. Освен че владее няколко различни музикални инструмента, Kravitz също така е продуцирал, написал и аранжирал 12-те парчета от албума.

Песните, които изпъкват включват Stand, Youre Gonna Run Again със своя мелодичен ритъм, както и вдъхновяващото и изпълващо душата парче Push, песента Super Love, която препраща към фънк времената от 70-те, но е с вплетен модерен саунд и също електризиращото и ритмично парче Booty Pop. Други песни от албума са Dream – пиано балада, включваща енергичен и емоционален струнен инструментал, а и едноименното фънк парче, чийто текст изпраща слушателя на пътешествие, вдъхновено от брака на родителите на Kravitz, които са от различни раси.

През октомври 2010 г. Lenny Kravitz обяви партньорството си с Turner Broadcasting и NBA в САЩ, което бе реализирано в продължение на един сезон. Първото сътрудничество между тях представи Kravitz с тематично баскетболно оригинално видео към парчето Come On Get It, което също е включено в предстоящия албум. Разширен вариант на видеото може да бъде намерен в сайта NBA.com, както и в този на Kravitzwww.lennykravitz.com.

Виж видео: https://www.youtube.com/watch?v=g0uOqbjw8TE

Считан за един от най-добрите рок музиканти в наше време, Lenny Kravitz смесва различни жанрове, стилове, раси и класи за 20-те си години музикална кариера, която се наслаждава на богатото влияние на соул, рок и фънк музиката от 60-те и 70-те. Множеството таланти на Kravitz като текстописец, продуцент и мулти-инструменталист намират своето приложение в 8 студийни албума и каталог, който преминава границите на времето, налагайки Kravitz като един от най-уважаваните автори на рок песни. В кариерата си той има над 35 милиона продадени албума по целия свят, като многократно синглите му са достигали до #1 в световните класации и е печелил Grammy награди, постигайки рекорд за най-много спечелени отличия в категорията “Best Male Rock Vocal Performance” за периода от 1999-та до 2002-ра година, като също така е бил и номиниран в няколко други категории. Всъщност, когато става дума за награди, Kravitz си е спечелил неповторима колекция от отличия на разнообразни институции, част от които са American Music Awards (2002), Billboard Awards (2002), Brit Awards (1994), MTV Video Music Awards (1993), VH1 и VH1 Fashion Awards (1998, 1999, 2001), а през 2009-та той получи номинации и за германските Echo Awards, и за френските NRJ International Male Artist Of The Year.

През 2009-та година Kravitz се появи с поддържаща роля във високо оценения от критиката филм “Precious”, за който спечели номинация на NAACP Image Awards за 2010-та година в категорията за най-добра поддържаща роля в игрален филм. Kravitz и звездният екип на “Precious” също така получиха одобрението на Screen Actors Guild за най-добър актьорски състав през 2010-та година.

Последният студио албум на Kravitz “It’s Time For A Love Revolution” дебютира в Топ 5 в 10 държави, като в някои от тях това се превърна в най-силния му дебют до момента.

Албумът Black and White America на Lenny Kravitz ще бъде на българския музикален пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.