Лео ди Каприо в „Злокобен остров“ по Нова (2010) – видео

Акценти от филмовата програма на нова телевизия за 15 и 16 септември 2012 г., събота и неделя

16 септември, неделя,22.00 часа
Злокобен остров (Shuttered Island)
2010 / САЩ
Режисьор: Мартин Скорсезе
В ролите: Леонардо Ди Каприо, Марк Ръфало, Бен Кингслил, Мишел Уилямс, Макс фон Сюдов, Емили Мортимър, Патриша Кларксън и др.
Жанр: Драма

Гледай видео анонс онлайн

„Злокобен остров” е американски психологически трилър, режисиран от Мартин Скорсезе, а главната роля се изпълнява от Леонардо Ди Каприо. Сценарият е писан по едноименната книга на Денис Лиън.

През 1954 федералният шериф Теди Даниълс поема разследване на случай с изчезване на пациент от лудница, разположена на остров. Странни събития го карат да си мисли, че лекарите експериментират с пациентите си. Теди тръгва по обещаваща следа, но управата на болницата ограничава достъпа му до архиви, които могат да разрешат случая. Теди прави все по–тревожни открития, но същевременно с това започва да се чувства все по–болен, докато в един момент не е обзет от дълбоки съмнения относно собствените си спомени, партньора си и дори разума си.

След филмите „Бандите на Ню Йорк”, „Авиаторът” и „От другата страна” това е четвъртият филм, в който Мартин Скорсезе и Леонардо Ди Каприо работят заедно.

 
По темата: ,