Лепа Брена и Азис в Арена Армеец – видео от концерта

Легендата на балканската музика Лепа Брена често-често си пийваше бяло винце директно на сцената, пише вестник „България Днес“. Това се случи на грандиозния й концерт в столичната зала „Арена Армеец“ в четвъртък вечерта.

Любимата изпълнителка на няколко поколения предизвика възхита с визията си – макар и на 55 години, певицата изглеждаше зашеметяващо. Дългите бедра под ефирната й рокля не останаха за дълго скрити и тя ги показа пред цялата зала. С опъната кожа и много настроение Лепа Брена не спираше да танцува, да се раздава и да флиртува с публиката.

Разковничето на доброто й настроение се оказа ситуирано в единия край на сцената. Там на малка масичка бяха поставени бяло вино и минерална вода. Между отделните песни легендарната изпълнителка отиваше да отпие от виното, което разреждаше с водата. С напредването на концерта Лепа заложи само на виното и настроението й се покачваше още повече.

Югославската звезда се закачаше с полуголите танцьори, които на няколко пъти я вдигнаха на ръце във въздуха. После затанцува с беквокалистките си, а сред един от най-вълнуващите моменти беше, когато се разцелува с актьор, пременен като арабски шейх.

„Аз много обичам България! Много, много, много!“ – с тези думи Брена откри концерта, който дълго време ще е в съзнанието на почитателите й. Изпълнителката никога не е крила, че нашата страна й е на сърце и много обича да идва тук. „Мисля, че ще ми е много трудно да обясня колко съм щастлива, че идвам в тази държава и този град. Надявам се тази вечер да усетите всяка моя емоция и моята любов“, каза още емоционално родената в босненския град Тузла певица.

Зала „Арена Армеец“ буквално се пукаше по шевовете – почти всички седалки бяха заети, тълпи от хора имаше и на терена пред самата сцена. При началото на всеки неин хит публиката изригваше в аплодисменти и викове. Имаше и сериозно сръбско присъствие, като западните ни съседи се бяха наметнали със знамето на родината си.

„Спомням си концерта в София, с хеликоптера, цялата атмосфера и как се чувствах след това. Артистите живеят за подобно признание“, върна се назад в годините Лепа. Появата й на Националния стадион „Васил Левски“ през 1990 г. събира около 100 000 души, като и до ден-днешен се смята, че това е най-посетеният концерт в България.

Подгряващ на концерта в четвъртък вечерта беше родният фолкпевец Азис, който беше заложил на мъжкарска визия и също раздвижи публиката със свои ретро хитове.

Сръбската супер звезда Лепа Брена пя близо два часа в пълната „Арена Армеец“ завчера. Респектът, с който се отнасяше към публиката, перфектното й пеене на живо и честите обяснения в любов към София компенсираха закъснението от час и половина, с което организаторите отвориха вратите на залата. През това време тълпата мръзнеше под дъжда, а после пред входовете се получи наплив от припряни и изнервени хора, които се блъскаха като на ръгбисти.

Шоуто започна с Азис, който Брена лично бе избрала за подгряващ. Подкрепен от 9 души бенд, Костинбродския славей поднесе 30-минутен микс от хитове и докара мускулна треска в ханша на 12 000 фена. „Готови ли сте да посрещнете най-русата, най-красивата, жената с най-много хитове на Балканите – невероятната Лепа Брена!“, извика Азис и на сцената се появи жената, с чиито „Очи, очи“ са израснали две поколения българи.

За четири от баладите си, забавяйки темпото, 55-годишната звезда използваше стол, за да отдъхне, а в кратките паузи не пропускаше да призове „Пейте с мен!“, да пийне вода и да се обясни в любов на България. За бис Лепа изкара на сцената своя приятел Азис и заедно изпълниха парчето „Чик-чик“, а после и неговата „Сен Тропе“.

Не всичко е розово според публикация на вестник „Всеки ден“, обаче –

Провал с концерта на Лепа Брена

Юголегендата Лепа Брена не можа да напълни зала „Арена Армеец“ в София. Концертът на звездата премина при слаб интерес и тя пя пред рехава публика, която започна да си тръгва още след първите няколко песни, видя с очите си репортер на „Всеки ден“.

Входовете на „Арена Армеец“ бяха отворени в 19:30 часа, а точно в 20:45 на сцената излезе Кралят на фолка Азис. Ромският славей пя около 30 минути със собствен бенд и в 21:15 освободи сцената за балканската мега звезда.

Певицата излезе шеметно на сцената, като изпълни един от най-големите си хитове, но въпреки това не можа да задържи вниманието на платилите няколко десетолевки хора, за да я чуят на живо. Брена бе заложила на скромна сцена, със скромен балет и още по-скромно осветелние и ефекти.

„Разочрован съм. Нивото беше ниско, в сравнение с други концерти на които съм бил. Все едно всичко е направено само да се отбие номера. Не можеш само да получавш, трябва й да даваш. Каква е тази мизерна сцена. Все едно сме в зората на 90-те години“, коментира на излизане от залата фен на Лепа.

Преобладаващата част от хората в публиката бяха над 30-40 години и певицата не можа да ги вдигне на крака нито веднъж, въпреки ослепителния си външен вид и убийственото пеене.

Повечето седящи места бяха заети, но теренът пред сцената беше почти празен, в сравнеие с други концерти, които са се провеждали в Арена Армеец“. Сцената на която пя, също не беше от най-скъпите.

Видео от концерта –

Инфо: Вестник България днес, вестник Всеки ден, вестник Монитор

 
По темата: , ,