Лесбо и гей-сдружение се приобщава навръх 14 февруари, в центъра

„Любовта ни свързва” пред клуб ID между 14 ч. и 16 ч.

На 14.02, в деня на влюбените, Ресурсен център Билитис заедно с ЛГБТ Инициатива и Младежка организация ЛГБТ Действие. ще излязат навън, за да направят деня ви по-добър и по-усмихнат. Съмишленици и приятели ще се съберат на ъгъла на бул. Витоша и ул. Кърниградска , пред клуб ID между 14 ч. и 16 ч.и ще раздават пъстроцветни балони, на които е изписано посланието „Любовта ни свързва”. Всички влюбени и обичащи хора са поканени да се присъединят!

Това начинание е част от поредица събития, които Ресурсен център Билитис ще организира с цел да приобщи и интегрира хората и двойките с различна сексуалност към ежедневието и бита на българите. Те смятат, че любовта, разбирателството и толерантността са неделима част от едно наистина цивилизовано и демократично общество, а щастието е неотменимо право на всеки негов член.

Фондация Ресурсен център Билитис е неправителствена организация, която има за цел да  допринесе за равенството и премахването на всички съществуващи форми на дискриминация на ЛГБТИ хората в България, както и да подкрепи самоутвърждаването и самочувствието на ЛБТ жени, чувството им за принадлежност към една общност и тяхната социална интеграция.

Фондацията е основана през 2004 година от група жени с различна сексуална ориентация. През първите години от съществуването си Билитис съсредоточава работата си основно върху създаване на ЛБТ общност и изготвянето на проучвания в тази общност. Наскоро разшириха дейността и компетентостта си в по-мащабни събития от национално значение – организирането на ЛГБТ Прайд от 2009 и ЛГБТ Арт Фест от 2005 г. насам. През годините Билитис е подкрепяла застъпнически акции започнати от други български ЛГБТ организации и е участвала в коалиции за насърчаването на равенството на ЛГБТ хората.