Лига 1 на живо от Диема Спорт / 2 и онлайн

Нова придоби телевизионните и онлайн права за френското футболно първенство Лига 1

Най-доброто от френския футбол – Лига 1 и Купа на Лигата на Франция в HD качество с пакета Diema Extra от 8 август

Мачовете от всеки кръг на Лига 1, както и срещите от Купата на Лигата на Франция ще бъдат предавани ексклузивно за България по двата спортни канала Diema Sport и Diema Sport 2 от 8 август 2015. Придобитите права за излъчване са за период от три години (до 2018 година) и се отнасят както за телевизионните, така и за мобилните и дигиталните платформи на Нова Броудкастинг Груп. Онлайн на живо по интернет срещите се излъчват на адрес http://play.gong.bg/ .

Висшата дивизия във френския футбол – Лига 1 – включва общо 38 кръга на сезон, които се играят от 20 тима от август до май, а в Купата на Лигата на Франция участват единствено професионалните футболни клубове във Франция и мачовете се играят по схема на директна елиминация. В допълнение към най-качествените мачове от френския футбол в HD качество, зрителите на Diema Sport и Diema Sport 2 ще могат да проследяват и ежеседмично предавания, посветени на подготовката на отборите за всеки кръг, както и две обзорни предавания – в събота и неделя. Акцентите и анализите ще бъдат важна част от коментарните студиа, съпътстващи интересните двубои.

Мачове от Лига 1 и Купата на Лигата на Франция ще допълнят богатото футболно съдържание на Diema Extra с още една възможност за гледане на качествен футбол. Най-доброто от „А” група на българското първенство, най-оспорваните дербита от Висшата лига, включително и съботния мач от 17:00 часа, възловите срещи от турнира за Купата на Футболната Асоциация и купата на Лигата на Англия, Европейските квалификации за УЕФА ЕВРО 2016 и за Световната Купа на ФИФА 2018 също са част от програмата на пакета Diema Extra.

С пускането на новия спортен канал Diema Sport 2 от 8 август, Нова Броудкастинг Груп ще предложи на спортните фенове най-богатото и разнообразно спортно съдържание в HD качество и ще им осигури възможността да гледат на живо няколко срещи едновременно. Така, от 8 август пакетът Diema Extra ще включва общо 3 спортни HD канала – Diema Sport, Diema Sport 2 и Trace Sports Stars, а препоръчителната месечна такса, на която се предлага и в момента, остава непроменена – 3,96 лв.

„Обещахме повече разнообразно и висококачествено спортно съдържание на зрителите и то е вече факт. Смятаме, че пакетът Diema Extra е изключително предложение за всеки спортен фен и мога да ви уверява, че подготвяме още приятни изненади за любителите на спорта”, коментира Дидие Щосел, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Виж Диема спорт

Виж Диема спорт HD

Спорт на живо: тук, тук, тук и тук