Лили Иванова – „Този миг“ (аудио, текст) + интервю за БНТ (видео)

Премиера на „Този миг“ се състоя първо в „Любими песни за любими хора“ на 24 март в 18.30 ч.

“Този миг” е името на най-новата песен на Лили Иванова по музика на Веселин Веселинов-Еко, текст на Стефан Вълдобрев и аранжимент на Ангел Дюлгеров.

Гледай видеоклипа онлайн

Линк в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=BB2i_NTEAXU

“Това е песен за същността на артиста. За мига, в който застане под светлината, за емоцията му на сцената, за сливането с публиката. Вдъхновението за този текст е самата Лили Иванова. Всеки стих е премислян, обживяван, изграждан за нея и не може да бъде валиден за никой друг. Тя е Артистът в най-чист вид – без условности, без фалш и без компромиси.”, споделя Стефан Вълдобрев. Песента ще прозвучи за първи път пред публика на концерта в зала 1, НДК на 31-ви март. Билети за него няма от средата на януари.

““Този миг” се получи прекрасно – идеята и мелодията от Веселин Веселинов-Еко, думите от Стефан Вълдобрев и отново аранжимент от Ангел Дюлгеров – невероятни сте! Благодаря ви от цялото си сърце!”, сподели Лили Иванова

На 25.03, петък Лили Иванова бе специален гост на Димитър Цонев в предаването “Още от деня” в ефира на БНТ1.

„Писна ми да ме оплюват. Не забравям и не прощавам!“ Това каза Лили Иванова в първото интервю на живо, което примата дава от години.

Легендарната певица сподели, че за нея предателствата са висша форма на лицемерие, което тя никога не забравя и не прощава. „Прошката е само пред Господ, той може да прощава и наказва. Аз не мога да прощавам и наказвам“, каза Лили Иванова.

„Много обиди съм получила, но те ме каляват и амбицират – сподели разочарованието си Иванова – Чудя се с каква помия ще ме залеят в България. Няма такива лоши хора по света.“

Примата сподели, че никога не се е чувствала самотна, за сметка на това обожава да остава сама, като подчерта, че за нея има огромна разлика между двете понятия. „Ако не съм сама за известно време в денонощието, аз загивам“, обясни Иванова.

На въпрос за активния си начин на живот Лили Иванова разказа, че силата й е в духа и се опитва да се ограничава с хранителен режим, за да поддържа формата си. Тя каза, че никога не е пила алкохол и не е пушила цигари, ненавижда хората, който пият и не поднася алкохол на гостите, които посреща в дома си.

Лили Иванова каза още, че не отрича миналото, което й показва грешките й, но обича да гледа напред.

Латида – така се казва новата бек вокал група, която ще пее на концерта на Лили Иваюнова, съобщи певицата пред Димитър Цонев в предаването на БНТ „Още от деня“.

Не искам да се ангажирам с политика, макар да симпатизирам на някои политици, но искам да им кажа, че мога да пея на техни концерти, но съм скъпоплатена певица. Защото хората, с които работя, са високоплатени и аз пея на живо, а не на плейбек.

Политиците вече не канят певци за участия в техните прояви, защото нямат пари горките, каза през смях певицата. Има обаче политици, които са ми симпатични, но с никого от тях не си пия кафето сутрин, обед и вечер. Сега ще поискам нещо от един от тях, дано госпожата ме приеме, сподели Лили, но не посочи за какво става въпрос.

Самата политика не ме вълнува, не разбирам от политика и не искам да разбирам, каза още примата пред Димитър Цонев. Но за мене е важно моят народ как живее – да си купи билет и да влезе в залата, но това политиците не ги интересува.

Злобата сред нас е повече, тя е по-активна, но не може да повлияе на любовта. Злобата е най-унищожаващото чувство, тя разрушава, това е болест, искам да спя спокойно. А аз спя спокойно, призна още голямата певица. Заспивам към 2,30, но гледам да съм си легнала към дванайсет. Предпоследната книга, която ме впечатли, е за „Фактора Чърчил“. Ако Чърчил беше роден в България, нямаше да сме на това дередже, а може би и нямаше да стане Чърчил, защото тук всичко се унищожава на принципа: след мене и потоп, няма градивност. Тя е нулева – в изкуството, в културата, във всичко. Могат само да те направят за резил, а всъщност себе си правят за резил.

Билетите за моя предстоящ концерт в четвъртък са продадени, и то без никаква реклама, похвали се примата в ефира на БНТ.

Тя си припомни, че за първото си участие като естрадна певица получила от Концертна дирекция хонорар от 8 лева. Преди това отишла на репетиция при майката на Васил Пармаков – Ани Пармакова, която била отворила пакетче с бонбони „Теменужки“. Казах си, че и аз като порасна, ще си купя теменужки, припомни си още Лили Иванова.

Гледай видео запис от интервюто онлайн

Текст на Този миг:

Щом се превърне пак денят
в нощен силует… в нощен силует.
Щом светлините заблестят
ставам светлина, огнено-лъчиста.

Щом се спусне невидимо часът
на кръговрат от звуци безчет,
тишината дочувам,
докосваща нежно нощта.

Щом светлините заблестят
ставам светлина,
с този миг единствен се сливам.
Само тук – във кръга,
изчезва света.
Няма болка и няма тъга.

Думи, родени от страст.
Всяка отвътре гори.
Само на сцената съм ненаранима.
Много неща не научих,
но главното знам –
щом си готов,
намери си душата, късай, раздай…
Този миг се нарича любов.

Знам, че душата ми преди
някой посети…някой посети.
Помня безплътните крила…
Помня лекота…
После се събудих.

Там, във ъгъла седнах и мълчах.
И суетата щом се стопи
вече знаех, че мога да полетя
и да сънувам.

Помня безплътните крила.
Помня лекота –
миг, във който времето спира.
И протягам ръце, без маска стоя.
А сърцето – без грим и лъжа.