Linkin Park сгромолясват The Catalyst в телевизиите – клип и превод!


Linkin Park обявиха световната премиера на видеото към The Catalyst

Сингълът е първият #1 дебют в рок класацията на Billboard

На официалния си сайт (www.linkinpark.com) LINKIN PARK обявиха официалната дата на излизането на видеото към The Catalyst – 27 август. Премиерата ще се състои по MTV/ VH1, както и по MTV2, mtvU, MTV Hits, MTV Tr3s и всички останали локални мрежи на музикалната телевизия. Предходният ден The Catalyst ще се появи онлайн на съответните сайтове на телевизиите. Всички медии ще подгреят с излъчването на 30-секунден клип и ексклузивни кадри от заснемането на видеото.

Режисьор на клипа е Joe Hahn. Той споделя: „Когато се стигна до визуалната част на песента, си замислих за края на света ‘Как ли ще изглежда светът, ако някой променя съдбата ни само с натискането на един бутон?’ ’Как ли ще се чувстваме приемайки съдбата си в миг на разрушение?’ ‘Какво ще направим в последния си час?’ Когато създателят на атомната бомба – J. Robert Oppenheimer, описваше първия опит за детонация, той цитираше Бхагавад гита – „Ако стотици хиляди слънца изведнъж изгреят в небето, тяхното сияние може да наподоби блясъка на Върховната Личност в тази вселенска форма.”

Световната радио премиера на The Catalyst се състоя на 2 август. Парчето дебютира директно под #1 в рок чарта на Billboard – събитие, случващо се за първи път от 14 месеца насам в тематичната класация. Проучванията показват, че това е най-слушаната песен в алтернативните, мейнстрийм рок и ААА радиостанции отвъд океана. The Catalystотчита 12.2 милиона слушателски импресии през първата седмица от излизането си. Сингълът е включен и в трейлъра към турнира на EA Games, отново отбелязвайки рекордна гледаемост в YouTube.

Албумът на LINKIN PARK се очаква да излезе на световния пазар на 14 септември. Той е копродукция на Rick Rubin (U2, Johnny Cash) и вокалиста на Linkin Park Mike Shinoda. A THOUSAND SUNS излиза на българския музикален пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.