Lord of the Dance за последно в Арена Армеец

Шоуто „Lord of the Dance за последен път в София

„Lord of the Dance” се завръщат в България с последния си спектакъл, включващ невиждана до този момент сценография, декори, костюми, визуални ефекти и спиращи дъха магически танци. Шоуто, което взривява сърцата и умовете на милионите фенове на таланта на Майкъл Флетли и неговите танцьори, може да бъде видяно за последен път в зала „Арена Армеец” в София на 15 март 2014 г., от 20:00 ч.

Създателят и режисьорът на многократно награждавания световен феномен – Повелителят на танца Майкъл Флетли, за пореден път ще докаже на българската публика, че „сърцата и умовете на хората, обединени от музиката и танца, могат да преодолеят всички граници”. Потвърждение на това е фактът, че фантастичното му шоу продължава да разбива бокс-офисите и оставя публиката без дъх.

„Lord of the Dance” е вълшебно приключение от звук и картина, което пренася публиката в митични времена и места, повдига духа и пленява сърцата на всички. От мига, в който изгаснат светлините до последния бис, феновете притихват в магията на майсторски оркестрираните видения от прецизни до съвършенство танци, провокативни костюми, светлинни и пиротехнически ефекти.

Създадена на базата на ирландския фолклор, тази класическа приказка за борбата между Доброто и Злото, представена чрез универсалния език на танца, вълнува зрителите по целия свят и напълно заслужено носи на „Lord of the Dance” безпрецедентно признание.

Историята разказва как Little Spirit (Малкият дух) пътува през времето, за да помогне на Lord of the Dance (Повелителя на танца) да защити своя народ от Dark Lord (Господаря на мрака). Тъмната сила предизвиква героя и неговото приключение продължава, въвличайки публиката в един митичен свят на любов, опасности и страст.

Но дори и магията има своя край…

Организаторите на спектакъла в България – „Симфоникс Консъртс”, споделят, че възможността да представят за последен път магическото шоу на Майкъл Флетли и неговите танцьори, е шанс, който не трябва да се пропусне. Фактът, че екипът на Lord of the Dance e избрал София за своя финален спектакъл ще сбъдне мечтата на хиляди фенове да видят на живо това грандиозно шоу преди свалянето му от афиша и да запазят наповторимия спомен завинаги.

След световната си премиера през 1996 г. „Lord of the Dance” се превръща в най-касовото представление в историята на шоубизнеса в света. Тайната на феноменалния му успех се крие във факта, че чрез танца посланията му достигат до всички, преодолявайки възрастови, пол, етнически, религиозни и културни прегради. Този универсален език е превърнал спектакъла в едно от съвременните чудеса на света, в истинска жива легенда.

Малко рекорди:

–          Шоуто „Lord of the Dance” е гледано на живо от над 60 милиона души в над 60 страни на всички континенти;

–          Билетите за представлението в „London Coliseum” са продадени само за четири седмици;

–          Спектакълът чупи 21 рекорда по продажби за лондонската „Wembley Arena”;

–          250 000 билета за шоуто в Австралия свършват за 10 дни;

–          В Южна Африка продажбите разбиват всички известни бокс-офис класации;

–          За пет години в Лас Вегас представлението е гледано от над 400 000 души;

–          В Будапеща спектакълът събира 100 000 души;

–          „Lord of the Dance” са танцували пред президентите на двете велики сили – Джордж Буш и Владимир Путин по повод 300-годишнината на Санкт Петербург;

–          Шоуто е представено в престижната „Red Cross Ball” в Монте Карло по покана на принца на Монако Албер ІІ;

–          Майкъл Флетли продължава да държи двата рекорда на Гинес за най-бърз танцьор в света – през 1989 г. той прави 28 стъпки в секунда, а през 1998 г. – 35 стъпки в секунда.

След 18 години безпрецедентен световен успех, „Lord of the Dance” се представя на сцената на „Арена Армеец” в София на 15 март 2014 г. за своя финален триумф пред българската публика. Билетите за спектакъла са на цени от 35 до 80 лева и вече се продават в мрежата на www.eventim.bg.