„Лоши момичета“, „Мелиса Пи“ и „Мошениците“ – гледай по bTV Cinema

Акценти от филмовата програма на bTV CINEMA за периода 16-22 май 2011 г.

ПОНЕДЕЛНИК, 16 май
20:00 ЧАСА
Мошениците
Оригинално заглавие: The Grifters (САЩ, 1990 г.)
Жанр: Криминална драма
Режисьор: Стефан Фреърс
В ролите: Джон Кюсак, Анет Бенинг, Анджелика Хюстън, Стивън Тоболовски

Виртуозни мошеници печелят лесно в пълно съответствие със законите на подземния свят. Изящната, сексапилна Майра (Анет Бенинг) иска да получи за партньор Рой (Джон Кюсак) и заедно с него да изучи всички тънкости на бандитизма. Опитната Лили, която е букмейкър, обаче също е хвърлила око на Рой. Коя от съперниците ще победи в борбата, в която на карта е поставено всичко, дори животът им? Интригата се заплита, когато става ясно, че Лили е майка на Рой, с когото не са се виждали от години. Младият мъж попада в беда по време на една от аферите си – ударен е в корема, получава кръвоизлив и Лили успява да го спаси, като го настанява в болница. Тя всячески се опитва да развали свалката между сина си и Майра.

Режисьорът Стивън Фриърс получава международно признание и номинация за „Оскар” като най-добър режисьор през 1990 г. за „Мошениците”. Номинации имат и двете актриси Анджелика Хюстън и Анет Бенинг.

Филмът е създаден по едноименния роман на Джим Томпсън.

Препоръчителен родителски контрол. Филмът не е подходящ за лица под 16 години.

23:00 ЧАСА
Мелиса Пи
Оригинално заглавие: Melissa P (Испания, Италия, САЩ, 2005 г.)
Жанр: Драма, Еротичен
Режисьор: Лука Гуаданино
В ролите: Мария Велведере, Карло Антонели, Джералдин Чаплин и др.

Мелиса (Мария Велведере) е самотна тийнейджърка, която живее в Сицилия със строгата си майка и баба си, която подкрепя. Един ден Мелиса посещава училищен купон, където изживява първото си сексуално преживяване с Даниел – момче от училище. Оказва се, че не е това, което си е представяла. Даниел е груб и егоистичен и по-късно забравя за случката. Но Мелиса вярва, че двамата с влюбени един в друг. В училище тя се опитва да му привлече вниманието, но се оказва, че той едва си я спомня. Въпреки това, Даниел се възползва от нейното увлечение по него и я убеждава да правят секс, когато той си поиска. Когато Мелиса разбира неговия истински мотив, решава да му отмъсти – като прави секс с него и с други момчета и мъже. Тя ще опише всичките си настоящи и бъдещи сексуални подвизи в своя дневник.

Препоръчителен родителски контрол. Филмът не е подходящ за лица под 16 години.
Филмът е със субтитри.

ВТОРНИК, 17 май
20:00 ЧАСА
Лоши момичета
Оригинално заглавие: Bad girls (САЩ, 1994 г.)
Жанр: Екшън, Драма, Уестърн
Режисьор: Джонатан Каплън
В ролите: Маделин Стоу, Мери Мастърсън, Анди Макдулъл, Дрю Баримор, Джеймс Русо, Джеймс Легрос и др.

В американския запад в края на 19 в., четири жени без права, без справедливост и без никой, който да им помогне, са принудени да се грижат сами за себе си.

В това време е тежко да си жена и е хубаво да имаш приятели.

В „Лоши момичета”, Стоу играе Коуди, силна и непреклонна жена, несправедливо обвинена в убийство и спасена от бесилото от нейните три близки приятелки. Анита (Мери Мастърсън), отскоро вдовица, е на път да изгуби правата върху земята си от мъжките закони през това време. Ейлийн (Анди Макдугъл) е красавица от Ню Орлеънс, която изглежда твърде изтънчена, за да се справи с предизвикателствата редом със своите приятелки. И Лили (Дрю Баримор), момичето-фурия от групата, безразсъдна ездачка, която никога не отстъпва.

Филмът е подходящ за всички възрасти.

 
По темата: ,