„Ловец на сънища“ и още нови филми по TV 1000

Нови филми през юли по TV1000

Както винаги и през юли ви представяме филми, които не бива да бъдат изпускани и на които можете да се насладите с приятели и роднини.

Откриваме летния си сезон с Ловец на сънища, ужасяващ трилър, базиран на бестселъра на известния автор Стивън Кинг. Група приятели, тръгнали на пътешествие, откриват, че градът, в който са отседнали, по необичаен начин е поразен от паразитиращи извънземни от Космоса.

Следва американската драма Женски бой. 18-годишната Даяна е близо до изключване от гимназията поради сбиване. Когато взема по-малкия си брат от тренировка по бокс, на която е отишъл заради баща им, тя решава, че иска да тренира и това води до разкриването на невероятния й талант.

След това, за любителите на изпълнените с напрежение трилъри, Убийствено намерение разказва историята на криминална психиатърка, на която е поставена задачата да определи дали срещу момче трябва да бъдат повдигнати обвинения за убийството на негов съученик.

И накрая, но в никакъв случай на последно място, идва Фарго, необичайна и мрачна комедия на братята Коен. Франсис МакДорманд спечели наградата на Академията за най-добра актриса за ролята си на полицайка в напреднала бременност, разследваща объркващото убийство, което се описва във филма, спечелил награда и за най-добър оригинален сценарий.

TV1000. Да се наслаждаваме на филмите заедно.

Ловец на сънища

САЩ/Канада, научно-фантастичен трилър

Базиран на бестселъра на Стивън Кинг, този ужасяващ трилър разказва за четирима млади приятели, които извършват геройство – и се променят завинаги от специалните сили, които получават. Години по-късно приятелите, вече мъже, тръгват на лов из горите на Мейн, когато са застигнати от силна буря, зад която се крие нещо много по-страховито… Изправени пред предизвикателството да спрат извънземна сила, приятелите трябва първо да предотвратят убийството на невинни цивилни от военен, след което да преодолеят заплахата към връзката между самите тях. Накрая приятелите се изправят пред несравним ужас, а съдбата на света е под заплаха.

С участието на: Морган Фрийман, Томас Джейн, Деймиън Люис, Тимъти Олифант, Джейсън Лий, Дони Уолбърг, Том Сайзмор

Премиера: понеделник 7 юли, 21.00 ч.

Женски бой

Американска драма

18-годишната Даяна е близо до изключване от гимназията поради сбиване, майка й е мъртва, баща й е мрачен, популярните момичета в училище я вбесяват, а към мъжете е изпълнена със съмнения. Когато взема по-малкия си брат от тренировка по бокс, на която е отишъл заради баща им, тя решава, че иска да тренира. Треньорът неохотно се съгласява, но скоро му става ясно, че тя притежава уникален талант.

С участието на: Мишел Родригес, Рей Сантяго, Хайме Тирели, Пол Колдерон, Сантяго Дъглас

Премиера: понеделник 14 юли, 21.00 ч.

Убийствено намерение

Австралия/Великобритания, криминална драма

Найджъл (Том Старидж), ученик в престижно частно британско училище, е открит убит, а детективът от полицията МакКензи (Ричард Роксбърг) е натоварен със задачата да разследва случая. Алекс Форбс (Еди Редмейн), един от съучениците на Найджъл, за когото е било известно, че не го харесва, е главният заподозрян и е подложен на разпит. Той обаче отказва да сътрудничи и Сали Роу (Тони Колет), криминален психиатър, който работи съвместно с полицията, е извикана, за да разговаря с него. Докато първоначално Алекс се държи по абсолютно същия начин и пред Сали, с времето тя успява да преодолее съпротивата му и той започва да обсъжда интереса си към рицарите тамплиери, средновековен християнски орден. Докато Алекс обсъжда становището си, че ползите от някои действия може да оправдаят цената им, Сали научава повече за него и проучването й води до някои изненадващи факти.

С участието на: Еди Редмейн, Тони Колет, Том Стъридж, Ричард Роксбърг, Кейт Мейбърли

Премиера: понеделник 21 юли, 21.00 ч.

Фарго

Американска криминална драма

Мрачна комедия на братята Коен. Търговецът на коли от минусова Джери Лундегаард (Уилям Х. Минесота) е потънал в дългове и организира отвличането на жена си, за да получи значителен откуп от баща й, с който ще заплати на изпълнителите и ще покрие дълговете си. Но не всичко минава по план. Франсис МакДормант печели наградата на Академията за най-добра актриса за ролята си на полицайката в напреднала бременност Мардж Гандерсън, а самият филм печели награда за най-добър оригинален сценарий.

С участието на: Уилям Х. Мейси, Стийв Бурчеми, Питър Стормеър, Франсис МакДорманд, Харв Преснел

Премиера: понеделник 28 юли, 21.00 ч.